Сидеров: Коалицията може да продължи и без Валери Симеонов

Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов, тя може да продължи и без той да е вицепремиер. Това заяви пред bTV лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на Обедниените патриоти Волен Сидеров.

"Политиците сме сменят, животът продължава. Нищо не е изключено, всичко е възможно с политиката", допълни още той.

По негови думи изказването на Симеонов, който определи руския патриарх като "второразрядно ченге и хитрец, известен като „цигарения митрополит на Русия" е недопустимо и обидно.

"Смятам, че е недопустимо да се отправят такива обиди, само си представете за секунда подобни думи да беше казал вицепремиерът Валери Симеонов към главния равин на Израел, дали щеше да е още вицепремиер? Обаче с православието всичко може, може да се гъбаркаш с него", каза лидерът на "Атака".

Според мен това са хора, които искат да живеем под турско робство, заяви Сидеров. Може би Америка ни освободи, или Англия? Всички тези държави бяха на страната на Турция по това време. Освободи ни руската армия, добави той.

"За някой духовник може, за друг не може да си говориш каквото искаш - има двойни стандарти, с Русия е позволено да се подиграваш, даже е модна една такава линия да се ругае и да се псува. Винаги около 3 март стават подобни неща - появява се група хора, които оплюват нашето Освобождение, това са хора, които според мен искат да продължаваме да сме под турско робство. Ние неглижираме ролята на Русия в нашето освобождение и възраждане, коментира още Сидеров.

"Да посочиш някой духовен водач, да го идентифицираш с държава е неправилно, православието е едно. Нападката е към цялото православие, не сме дорасли да посочим с пръст някой духовник все едно сме на мегдана или в селско кафене", допълни лидерът на Атака.

"Разбира се, че е допустимо (поведението на руския патриарх Кирил - бел. р.). Какво каза той? Какъв беше тонът? Ла мажор? Ми минор? Си бемол минор? Защо да не се кара? Беше ли ви обидно, когато френският посланик се караше от студиата, размахваше пръст и ни казваше как да живеем? Защо не ви беше обидно, когато турският посланик излизаше и обясняваше и се месеше в българската политика", продължи Сидеров.

България се появи като народ, като нация благодарение на Руската империя, заяви още лидерът на "Атака".

"Той разкри, че Валери Симеонов е бил поканен на вчерашното заседание на ПГ на Обединените патриоти. Не благоволи да дойде. Тук не става въпрос да прощавам нещо лично – става дума за нападки срещу вярата. Когато нападат вярата ти, не можеш да мълчиш. Не ме интересува кой как ще реагира – не защитавам себе си. Само и само да има единство на коалицията не може да се правят компромиси с вярата.  За тази вяра сме се били и сме подлагали главата на дръвника. За мен такъв човек иска да продължи турското робство. Ако не се извини, това си е негов грях", коментира Сидеров.

#1 kibrito 08.03.2018 в 19:43:31

А главният равин на Израел правил ли е това, което е правил руския патриарх? Беловласко е време да мигрират на изток и да ни отърве от шизофренни си прояви на продажност

#3 Виктория Пенелопова 07 08.03.2018 в 22:31:51

boom, Сега по-добре ли ти е??

#5 TheRock 08.03.2018 в 23:41:50

Волен Сидеров е политическа проститутка, която обслужва Русия срещу заплащане! Да не забравяме времето когато крепеше правителството на ДПС и БСП! Сидеров е прелюбодеец и е последният човек, който може да дава мнение относно православието и християнството изобщо!

#6 TheRock 08.03.2018 в 23:42:28

Истината не е обида!

#7 Dox 08.03.2018 в 23:43:20

Много добре, Бум! За сега единия от плюсовете ти /очаквам и други/, са от мен. Виктория Сергеевна, Моля Ви, кажете най-после на хората истината. Кажете им, че ние сме се освободили сами, въпреки руснаците. Кажете им, че всички руснаци са се били на страната на турците, но благодарение най-вече на нашите чорбаджии и, естествено, на литовците, поляците, финландците, шестимата от Брега на слоновата кост, четиримата от Вануату и дузината ескимоси, сме пръждосали башибозука и той и до ден днешен трепери, само като ни чуе името. Моля ви, Виктория Сергеевна, не бъдете толкова зла! Пожалете необразованите, незнаещите, безпросветните! Кажете им истината! Бог ще ви възнагради за това!

#8 TheRock 08.03.2018 в 23:49:49

Да припомня, все пак, превъплащенията на политическата проститутка - Волен Сидеров: 1 Относно Бог: Сидеров се е изказвал и по-различно ( през 1993 г.) по темата за бога в интервю за списание “Клуб М”: „Божиите заповеди не ме интересуват. Биха ми действали, ако действат на всички. Кой е Бог? Няма такова нещо. Аз съм си Бог.” – 14 години по-късно завършва богословие. http://hotnews.bg/n/Istinata-za-golite-snimki-na-Volen-Siderov-18+.20144.html 2 Относно Русия: “Да освободим Альоша от наряд”, публикувана през 1991 г. във в. “Демокрация”. “Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”. http://ivo.bg/wp-content/uploads/2018/03/volen-1991.jpg

#9 TheRock 08.03.2018 в 23:53:18

Ние Българите съществуваме като народ от почти 2500 години! Имаме Държава България от почти 1400 години! И от какъв зор се кланяме на тия въшкари русанците, които съществуват като народ от около 820 години, а като държава от едва 300 години(1721 г)!! Същите тези руснаци, които така славославите са били роби на Волжка България! После на монголците..и т.н Ние, Българите им дадохме азбуката на тези диваци и аборигени наричащи се руси! Ние, Българите им дадохме и Религията си, Православната! Ние , Българите ЦИВИЛИЗОВАХМЕ и ОБЛАГОРОДИХМЕ с писменоста си и религията си преди 1000 години руските диваци, когато те още са нямали нито държава, нито религия, нито и писменост дори! Вместо да са ни благодарни и признателни, че Ние Българите ги цивилизовахме и им дадохме писменост и духовност, те не спират да ни заплашват, мачкат, изнудват и унижават с непрестанните си претенции да сме им васали и слуги во веки веков! Най известният руски изследовател културолог Акд. Дмитрий Лихачов казва: "Ако не бяха Българските Монаси - Просветители и Книжовници в онова време, Русия е била на косъм да приеме Исляма! Черковно-Славянския език на който се служи във всички църкви на Славянските страни( включително и в Русия) е Старо-Български!! Ние Българите спасихме руснаците от Исляма, за да ни унижават и мачкат сега! Ние сме държава създадена Хиляда години по рано от колкото руснаците, а в същото време шепа безумци се опитват да ни внушат, че ние винаги трябва да сме васали и роби на руснаците, които воювайки за собствените си имперски интереси на Балканите, и според стратегията на войната им е трябвало да минат през България! Не свободата на България, а Цариград и Проливите са била целта на царска Русия!! И така, по стечения на обстоятелствата сме били освободени от руснаците, които са водели война с Турция, не заради нашата свобода, а заради собствените им имперски и колониални интереси! Нищо не им дължим на руснаците! Всичко сме си платили, дори с лихвите! Те ни дължат, че сме ги цивилизовали, облагородили и спасили от исляма! ”У нас живеят две нации – едната се кланя на всичко руско и съветско, а другите се опитваме да бъдем българи” .

#10 TheRock 09.03.2018 в 10:10:51

boom | 08.03.201822:04 Да приравниш една освободителна война за нас - българите с някаква форма на християнски "джихад" е , меко казано, некоректно. В България не е Гробът Господен, не е Голгота, за да тръгват руснаците на някаква свещена война. Апропо, в нито един от кръстоносните походи за освобождаване на Божи Гроб не е имало руснаци, интересно защо, докато българи е имало! С тези си писания те обиждаш дори и руснаците. Иди до "Руски паметник" в София и виж какво са написали "ония" руснаци на него. Те са написали думите на псалмопееца : "Не нам, не нам Господи, а имени твоего" Ония руснаци са искали благодарност не на тях а на Името Господне, защото те са искали да има благодарност и отплата за делата си не към тях а към Господ, защото са били истински християни, а не болшевики

#11 TheRock 09.03.2018 в 11:34:41

Сидеров и Каракачанов – “ювелирните гадове” Но да върнем лентата назад. Годината е 2012-а. Почти през всичките 12 месеца „Атака“ и ВМРО организират протести срещу скъпия ток. Недоволството е облечено в по-мащабна политическа теза: „Не на монополите, те ни ограбват!“. Тъй като в енергийния сектор монополистите са чужди фирми, тезата е оцветена с „Чужденци източват България“. Иска се национализация. Лятото на 2012-а е горещо. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране вдига цените на тока, поскъпват и други услуги, пред офиса й се провежда митинг. Той е под надслов „Цените скачат, властта пада!“. На плакатите пише: „Бойко, ти си милиардер, народът – не!“, „Бойко, ти си обикновен крадец“… Речи държат Каракачанов и Сидеров. Има ли смисъл да се цитира какво точно казват? https://kafeneto.wordpress.com/2018/03/07/сидеров-и-каракачанов-ювелирните/

#12 SamVaims 09.03.2018 в 12:45:25

@boom избухна с пост. Човече, използваш твърде много удивителни, за да те приема нормално и на сериозно.

#13 Бобо 09.03.2018 в 12:56:31

За Волен Сидеров бих казал едно- Името му не е ХРИСТИЯНСКО. Нито Волен (помашко) нито Сидер(турско)! Та специално този да ми слави Руския Патриарх е пародия. Патриарха си има духовни цели и то в Русия. В България е гост и ако не е доволен от посрещането да не идва повече. Нито е желан нито е ценен в БЪЛГАРИЯ след като плюе по нас като подуенски каруцар! Имаме една народна поговорка- ХРАНИ КУЧЕ да те ЛАЕ. Ние го хранихме у НАС а той залая- този болшевишки изтривалник.

#14 dedo adji 09.03.2018 в 12:59:03

Коалицията можела да продължи и без Симеонов. Може. Може и без Сидеров, може и без Каракачанов. А може и без коалиция. Тия хора самоубийци ли са? Забравиха ли, че преди Атака имаше няколко националистически партии и движения, които събираха достатъчно гласове, но разпилени, та продължават да се ръфат кой да води бащина дружина? Забрави ли Сидеров, че баз Симеоновата телевизия СКАТ щеше да гледа парламента през крив макарон? А фурнаджийската лопата Каракачанов забравя ли, че в никаква друга коалиция няма да получи министерски пост? И зза какво?! Заради огорчението на руския патриарх, огорчение валидно, но неподобаващо на духовно лице, а на агент на империя. Менторско поучение, капнало като мед на сърцата на докситата и бумчетата, но не прието от масата българи. На докситата и бумчетата ли смятат да разчитат С&К? Вярно, думите на Симеонов са супер неучтиви и груби, нямам сведения, доколко с верни. Не по-малки изцепки имше и Сидеров, които отначало го направиха интересен, а след това го сместиха от първото място. НЕ КЛАТЕТЕ ЛОДКАТА, БЕЗУМЦИ!

#17 TheRock 09.03.2018 в 13:29:07

Ето това е резултата от хибридната атака на руския патриарх. Да се питаме ние - българите на кого да сме "благодарни". Уважение - да, но до тук! Ние решаваме как ще го изразим, никой няма право да ни поучава в България. Между другото същата позиция имах и за "Луков марш", тогава националсоциалистите от Възраждане се пенеха пред посланика на САЩ а сега мълчат, защо ли!? Ето това е искал да каже Апостола с думите :"Който не освободи, той ще ни пороби!"

#20 dedo adji 09.03.2018 в 14:11:17

.... Какво ни пречи и какво ни сърби да признаем ролята на Русия и да правилно и достойно да сформира ме една общонационална позиция относно Освобождението? .... Какво ни пречи? Пречи ни Русия. Тя се е радвала на искрена всенародна признателност. И е убила тая признателност с всичките си действия след 1878г и с претенциите за коленопреклонно обожание. От великия хуманист Достоевски до последния гологъз Альоша от Мухосранск, всеки руснак смята, че Русия е водач и наставник на славянството, особено на българите. Да не говорим за 45 годишното подлизурстване пред големия брат. Който се държеше като наследник към доведения брат. Преди години се чу един глас на разума, един писател, забравих му името, беше казал "Защо да ни обичат?". Глас в пустиня. Което не значи, че дължим един грам благодарност на някого другиго. И изцепките на президента и премиера за поляци, литовци, фини и тути кванти са същото подлизурстване, като тошовото, само на друг адрес.

#21 TheRock 09.03.2018 в 14:25:48

dedo adji | 09.03.201814:11 Тук си прав.

Новините

Най-четените