6 игри, изтеглени от пазара по най-странни причини

Необходимото внимание към детайлите за разработване на напълно изпипана видеоигра е наистина изключително.

Както бе демонстрирано преди време покрай провала на шутъра Aliens: Colonial Marines, само една грешка в кодирането може да бъде достатъчна, за да се "счупят" напълно някои части от играта, а винаги е възможно големи бъгове да се промъкнат в крайната версия.

От положителна страна, повечето игри в днешно време могат да бъдат бързо и лесно "закърпени" от разработчиците с ъпдейти - дори преди да са достъпни за закупуване - практика, която може да реши почти всеки проблем. Но не всяка игра в историята е имала този лукс.

В някои случаи единственото решение е да се изтеглят продуктите от дигитални и търговски рафтове, като само някои заглавия се връщат след това, а останалите изчезват завинаги във всепоглъщащите прашни страници на времето.

Освен това, тъй като тези изтегляния са толкова редки, причините за тях обикновено са доста необичайни.

Независимо дали става въпрос за някакво съдържание само за възрастни, надвиснала заплаха от съдебен процес или дори вирус, който уврежда самата система, проблемът често се оказва доста нелеп, когато единственият начин да се поправи е да бъдат прекъснати продажбите на играта.

В галерията можете да видите най-известните такива случаи.

Новините

Най-четените