Титла от Големия шлем вече не е мечта, а цел за Григор: 5 извода след сезон 2017

Григор Димитров завърши сезон 2017 по възможно най-добрия начин - надскачайки дори собствените си очаквания и цели.

Българинът триумфира на най-престижния турнир от календара на АТР, след като на финала в Лондон победи Давид Гофен и така приключи кампанията си с титли от Бризбън, София, Синсинати и Лондон, където с 5 победи добави към актива си 1500 точки. В ранглистата тенисистът финишира под №3 зад Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Първата ракета на България сега се нуждае от жизненоважна почивка след великия успех на Nitto ATP Finals, а в паузата ще може да отдели време на любимите хора и да прави всичко, което стриктният режим по време на сезона не позволява.

В тениса обаче времето за релакс е нищожно. 2018-а е толкова близо, че сякаш само след миг отново ще дойде Australian Open.

Григор и хората от екипа му ще трябва да направят оценка на постигнатото, да анализират, да поставят нови цели, а после и да се захванат наново за работа. Да се извлекат позитиви от победите и да се поучат от грешките. Едно нещо е ясно - българинът се нуждае от това да стане дори още по-добър.

Самият той даде ясен сигнал в „О2 арена", че е гладен за още титли и иска да надгради над фантастичния сезон, така че преди да насочим погледи към 2018-а, нека се върнем към най-силната кампания на Григор.

В галерията може да видите 5 извода след сезон 2017.

#1 rare case 20.11.2017 в 10:38:22

Млад, красив, талантлив и успешен! Какво повече?? Малко е да се каже БРАВО! В спорт като тениса, това, което направи Григор Димитров, си е направо подвиг!

Новините

Най-четените