Картофени кюфтета с млечен сос

Здравейте,

За днес сме ви подготвили едни чудесни картофени кюфтета с много копър и магданоз.

В комбинация с млечния сос са неустоими и е задължително да си ги приготвите.

Хубава и спокойна вечер.

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода цели, а може и с кожичката.

Охладете ги до стайна температура и настържете на дребно.

Прехвърлете в голяма купа и прибавете яйцата, дребно настъргания кашкавал, лука, магданоза, копъра и подправете с черен пипер и сол.

Разбъркайте добре и добавете малко брашно, така че да получите мека смес, която може да се оформя с ръце.

Взимайте от сместа и овалвайте всяко кюфте в брашно.

Махнете излишното брашно, така че слоят да е съвсем тънък и пържете  в силно загрята мазнина, докато кюфтенцата получат хубава хрупкава коричка.

Извадете върху домакинска хартия, което да попие излишната мазнина.

За да приговите соса, смесете майонеза и кисело мляко в съотношение 3:1 и разбийте добре.

Прибавете ситно нарязан копър и чесън и подправете със сол и черен пипер.

Сервирайте кюфтенцата около 15 минути след изваждането им.

Добър апетит.

Новините

Най-четените