Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Свинско филе с коричка от подправки

Свинско филе с коричка от подправки Снимка: Стоян Георгиев
Свинско филе с коричка от подправки Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Тази рецепта може да ви изглежда сложна, но само на пръв поглед.

Начин на приготвяне

Смесете подправките и ги начукайте в хаванче, като ги оставите на по-едри части.

Нарежете почистеното от жилите, измито и подсушено месо на еднакво дълги парчета и всяко оваляйте в подправките.

Притиснете добре, за да може подправките да полепнат и да не падат при пърженето.

В голям тиган загрейте 4 с.л.зехтин и запържете от всички страни, като обръщате често.

Извадете в чиния, когато в средата е съвсем леко розово.

Така със сигурност ще остане крехко.

В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, налейте виното, сложете маслото, а след това и сметаната.

Разбъркайте добре, върнете месото и оставете още 3-4 минути.

Почистете царевицата, измийте и я отцедете добре.

Намажете кочаните със зехтин и изпечете в силно загрят намаслен тиган скара за 15 минути, като въртите често.

Към мекото масло добавете ситно нарязания риган, посолете и разбъркайте добре.

Намажете обилно готовата царевица с така подправеното масло.

Поднесете месото нарязано на филийки, с парче царевица и пържени картофки.

Най-четените