Филмови вечери вкъщи: 5 документални филма, които да си пуснете по YouTube или HBO GO

За никого не е тайна, че сериалите не са това, което бяха. Но докато това твърдение вече е всеизвестно, доста по-малко хора шумно констатират още нещо, а именно, че страхотен бум, същински Ренесанс, преживява и документалното кино.

Качествената промяна се дължи донякъде на това, че класическата телевизия е все по-малко определяща за разпространението на документалните филми, за сметка на онлайн каналите и стрийминг платформите. Не можем да пропуснем и огромното влияние на YouTubе – ултимативното място, където дори и най-“неудобните“ кино-произведения се чувстват у дома си.

Но в морето от интересни документални и научнопопулярни филми, въпросът на какво да посветим скъпоценното си внимание става все по-актуален.

В поредица от текстове Webcafe и Samsung представят собствена селекция от филми, които да гледате онлайн.

Подобно на съдържанието, еволюира и технологията, на която гледаме телевизия. Samsung QLED  телевизорите са пример именно за това – компанията залага на Quanton Dot технологията за изработване на най-високия си клас телевизори. Това означава – по-качествена картина, с много повече цветове, особено в най-светлия и най-тъмния спектър, по-ярки цветове и по-тъмно черно с HDR 1500. Освен това, можете да се насладите на екран почти без рамка и на телевизор с един почти невидим кабел. Samsung e една от двете марки, които имат вградено HBO GO, а добре познатата ни Tizen OS предлага още Netflix, Amazon Prime Video, Youtube, Deezer, Spotify...

В предишни текстове ви представихме пет неща, които да си пуснете по Amazon Prime; пет неща, които да си пуснете по Netflix; готини филми за супергерои, които си струва да гледате; гангстери от едни други времена; трилъри, които ще ви приковат към екрана

Сега е ред на нашата селекция от пет документални филма, които да гледате по YouTube и HBO GO с премиум телевизора Samsung Q7F. Вижте ги в нашата галерия.

Новините

Най-четените