Здравейте,
Тази рецепта е толкова лесна за изпълнение, че може да приготвите храната, докато си седите в кухнята и си говорите как е минал денят ви.
Начин на приготвяне
Отрежете горната част на доматите и с лъжичка издълбайте внимателно вътрешността. Оставете леко да се отцедят, докато приготвите плънката.
В голяма купа сложете сиренето (ние ползвахме равни количества козе и краве сирене) и сложете 3 с.л. от вътрешността на доматите. Добавете нарязания на кубчета хляб и яйцата.
В блендер смесете листата босилек, нарязания праз и около 60 мл зехтин. Посолете и подправете с малко черен пипер.
Пасирайте всичко и проверете гъстотата - трябва да е с гъстотата на песто. 2/3 от тази смес изсипете в купата със сирената, а останалото запазете за гарниране на готовите домати.
Намачкайте добре сирената с хляба и останалите продукти, докато получите кремообразна смес.
Добавете нарязаните на филийки маслини, посолете и подправете с черен пипер.
Подредете доматите в тавичка за печене и посолете леко всеки домат.
Напълнете добре с плънката и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Плънката трябва да хване лека коричка, а доматите да се запекат.
Подредете отгоре нарязано на филийки топено сирене, кашкавал или моцарела и сложете във фурната за 7-8 минути, колкото сиренето да се запече.
Поднесете с пресен хляб и остатъка от пестото. Наоколо поръсете с малко хубав зехтин.
Добър апетит.