Дали Chevrolet Volt е за идиоти?

Президентът на Audi America Йохан де Нишен се озова насред невероятна медийна буря, след като издания от цял свят цитираха негова реплика, че "Chevrolet Volt е кола за идиоти". Медийната лавина толкова бързо набра скорост, че Де Нишен трябваше да обяснява думите си със специално изявление.

И сега Де Нишен обяснява, че като е употребил репликата за идиотите, не е имал предвид точно Volt, а се е усъмнил в това дали електромобилите са приложими в нашата действителност.

Де Нишен се усъмни в няколко аспекта от експлоатация на електрическите автомобили, но най-негативно коментира цената от 40 000 долара, която Chevrolet е поставил на Volt.

"Увеличението на цената с 50 процента или нещо подобно спрямо съизмерим с Volt автомобил с бензинов двигател не може да бъде компенсирано с икономиите от намаления разход на гориво - заяви Де Нишен. - Единственият начин да се компенсира изключително високата цена на Volt са субсидиите в цената, които се плащат от данъкоплатците. Съмнявам се дали това има икономически смисъл."

Де Нишен допълни, че се притеснява и от въздействието на електрическите автомобили върху околната среда. Самите електромобили не отделят вредни емисии, но според Де Нишен, ако електрификацията на автомобилите в световен мащаб се засили, то "емисиите на парникови газове ще се увеличат и вместо ауспусите на автомобилите, те ще бъдат отделяни от комините на фабриките, които горят въглища".

Въпреки съмненията на Де Нишен, Audi продължава разработката на собствени хибридни и електрически автомобили, като най-вероятно поне един такъв модел ще дебютира на автомобилния салон във Франкфурт през есента. Но засега основното предимство на Audi са дизеловите технологии, така че в близко бъдеще, политиката на марката ще стъпва на "чистите дизели" вместо на електромобилите.

#1 Боби Перу 23.04.2012 в 18:33:17

Кола за идиоти е Ауди.И най-пикливия им модел А2 струва над 20000 евро,и е пълен боклук.Най-евтиния им модел от среден клас А4,който е също пълен боклук,започва от 30000 евро...„Ако сте луди,купете си Ауди! “Не че тоя Волт или Ампера е кой знае какво де,но само тъп швабски селяндур може да направи подобно изказване-ако е от български произход то тогава не е чудно, и му се прощава.

#2 erato 24.04.2012 в 09:29:58

Alooooo Peruto, predi da izlivash zloba ot foruma kym "svabskiya selendur", malko se opitai da se samoobrazobash . Cheti pone vestnici ili whatever ... Sega na " problema ti : choveka e boss na Audi America ,ergo cenite deto mi dumash sa za Europe sirech za seliani kato teb. Sega priravni tezi ceni v dollars I izvadi nekoia hiledarka I sha razberesh shto tuk v America pasem treva I sme mnogo zle . ! Vtoro tochno tezi "seliyani" - VW group , praviyat chudni avtomobili ! A ti " peruaneco" kvo praish ? Neka da otgatna : dokazvash na sebe si I na drugite Che si proZt Bai Ganio , myrzeliv I nekadyren Che I beden. Ne nujno da se nahvarliash na cenata na Audi sled kato ne mojesh da si ya pozvlish , ami si spomni za lisicata I grozdeto I zamylchi. Taka pone niyama da se izlagash I da razbirame Che si bezparichen I vseki ti e kriv. Bednosta ne e porok , tiya e izbor ! Shvashtash li peruaneco -Bobi?!

#3 Gastaroll 24.04.2012 в 11:36:31

Ерато, без дори да съм ти прочел постинга, научи се да пишеш на кирилица или въобще недей писа....а после си говорете за селяни...

#4 dedogo6 24.04.2012 в 12:48:43

Да кажа и аз нещо по този повод... Първо изказването на пича от Ауди може и да не е много коректно, от гледна точка на конкурент.Може да рекламираш марката , в чиито екип работиш, като изтъкваш предимствата на твоята кола, а не като се изказваш по този начин. Второ, но не по маловажност - кой точно по дяволите се опитват от "Шевролет" да излъжат с този "електромобил"?!?! Това не е електромобил , а кола с УДЪЛЖЕН пробег , която се кичи с името електромобил, поради една малка подробност - на акумулатор тя може да измине всичко на всичко 64 км.... , и после - щтрак и пали бензиновия генератор, който зарешда акумулаторите и гори какво - бензин.... За мен, а и за всички технически грамотни хора , както и за хората с богата обща култура електромобил - това е кола която няма НИКАКЪВ двигател с вътрешно горене, и зависи само и единствено от заряда на акумулаторите , които има. Самите производители на "Шевролет" са на път да си вкарат страшен автогол, понеже преди доста време (годината не си спомням) те бяха произвели кола ,която е била и в продажба на всичкото отгоре , и която за онези години е можела да измине 130-160 км с едно зареждане на акумулаторите , и - забележете - не е имала изобщо ДВГ.... Имаше даже документален филм за това, мисля че се казваше "кой уби електрическата кола" , гледайте го... , и ще разберете за какво говоря.

#5 Блуждаещ читател 24.04.2012 в 21:14:08

Все някой трябваше да каже, че царят е гол Скоро няма да има масова чисто ел. кола. Масовия потребител си прави прецизно сметката и не му пука за въглеродни емисии, замърсяване, еко меко и тем подобни глупости. А ентусиасти дал бог.

#7 Боби Перу 09.05.2012 в 15:54:58

епато ли си кво си,нямам сили и време да те разшифровам напълно...няблягай си на миенето на чинийките и не се изказвай,докато не се научиш да пишеш на български език

Новините

Най-четените