Предястията заемат особено място на българската трапеза.
Пролет и зиме те са неизменно там и всяка домакиня неизменно знае какво да сервира преди основното, за да дойде апетитът у семейството и гостите и основното ястие да е още по-вкусно.
В България и до днес е почти немислимо да се седне на масата без предястие.
По тази причина в родната кухня има десетки и дори стотици рецепти за предястия или, както някои находчиво им казват, разядки. Нека си признаем, че много от тях се срещат и в съседните държави на Балканите.
Кьопоолуто, пълнените яйца и доматите с катък са невероятно вкусни, но, уви, не са неповторими.
Само че у нас се срещат и рецепти, които няма как да се опитат дори и на няколко километра навътре в някоя от съседките ни.
Седем от тези предястия можете да видите горе в галерията.