Есента е сезонът на богатите плътни вкусове и сгряващите ястия, приготвени със сезонни зеленчуци.
Има само един проблем - доста от сезонните рецепти изискват дълго и бавно готвене, за да се обединят добре всички вкусове, а в забързаните делнични дни ни се иска нещо по-бързо, но също толкова апетитно.
Така на помощ идват рецептите с паста.
Магазините вече предлагат невероятно разнообразие от видове паста, които само чакат да подберете подходящия за тях сос и да ги превърнете в ястие, на което няма да може да устои никой на трапезата.
Освен това рецептите с паста се приготвят бързо и обикновено не ви е необходима една камара посуда, а само тенджера, в която да сварите пастата, и дълбок тиган, в който да приготвите вкусния сос.
Есента пък предлага чудесни продукти, с които да експериментирате и които може би досега не сте добавяли към пастата си, а трябва.
Спагетите и техните събратя като талиателите, пеннето и конкилионите изненадващо или не чак толкова си подхождат страхотно с есенни находки като разнообразни видове гъби, тиква, броколи, карфиол и нахут.
А в галерията ще видите осем точно такива бързи, лесни и есенни рецепти с паста, които да изпробвате тази седмица.