Все така популярен, обичан и славен

Борисов, бивш бодигард, който поддържа своя имидж на мачо, скоро може да се превърне в рядкост в Източна Европа - премиер, наложил мерки за икономии, но останал на власт, коментира Ройтерс във фийчър, цитиран от българските агенции.

България носи позорната титла "най-бедна в ЕС". Но дясноцентристкият кабинет на премиера Бойко Борисов откри начин да запази популярността си - като не прави нищо, за да привлича избиратели. Агенцията анализира политическата и икономическа ситуация в Източна Европа, като акцентът е Румъния, но е спомената и България.

Мерките за икономии, включително замразяване на заплатите и на пенсиите, са относително умерени и България запази строг контрол върху своя бюджет дори преди разразяването на финансовата криза и успя да съхрани валутния борд.

Резултатът е, че докато мнозина българи не са доволни от направеното от Борисов и икономиката все още има проблеми, недоволството не е толкова голямо, за да навреди на рейтинга на премиера преди редовните избори догодина. 

"До известна степен съм доволен от мерките на българското правителство. Но заплатата ми остана непроменена вече 3 или 4 години", споделя войникът Георги Стефанов пред входа на Народния театър в София. 

Борисов, бивш бодигард, който поддържа своя имидж на мачо, скоро може да се превърне в рядкост в Източна Европа - премиер, наложил мерки за икономии, но останал на власт, коментира още Ройтерс. 

В същото време агенцията съобщи, че България ще започне да конфискува незаконно придобито имущество, "опитвайки се да се пребори с ширещата се престъпност и корупция и да направи впечатление на партньорите си от ЕС".

Най-бедната страна от ЕС трябва да покаже, че може да наложи строго спазване на законите, за да се отмени механизмът за наблюдение на Брюксел върху напредъка й в борбата с подкупите и престъпността и да убеди партньорите си, че е готова да се присъедини към Шенген, коментира Ройтерс.

#2 Чинчифон 05.05.2012 в 13:25:48

Популярен,обичан и славен са в същност медийни качества.За това му ги приемам без уговорки.Но да ми се прави на мъж,или на мачо,не мога да приема!Защото преиграната мъжественост на женските татковци се вижда от километри.Освен това един истински мъж има сила и характер да издържи съвместен живот с една жена за 50 години.А този се държи за...МВР

Новините

Най-четените