6 игри с алтернативни завършеци, които преобръщат историята им

Какво е една история без завършек?

Във видеоигрите краят е кулминацията на всичко, за което сте прекарали часове в преодоляване на предизвикателства и борба с мощни врагове.

Тъй като днес игрите са доста напреднали като форма на интерактивен разказ, те обичайно предлагат повече от един възможен край на историята си - и даже вече не се задоволяват просто със стандартните „добри" и „лоши" завършеци, а добавят множество нюанси във финала в зависимост от решенията на геймъра през цялата игра.

Също често се срещат и неканонични алтернативни финали, изненадващи преки пътища и тайни способи, които ви отвеждат към някой съвсем неочакван и преждевременен край на историята.

Обикновено тези скрити завършеци ви позволяват да финализирате играта за част от обичайното време, било като поемете по пътя на най-малкото съпротивление, направите морално погрешен избор, откажете се от мисията на вашия герой, победите финалния бос рано или извършите доста сложна поредица от задачи.

Разработчиците често крият алтернативните краища и те биват открити от най-отдадените играчи, които после ги споделят с всички останали.

Днес ви предлагаме няколко игри с най-изненадващи тайни финали.

Новините

Най-четените