Няма държава

Четенето на стенограми от специални разузнавателни средства никога не е било толкова забавно. Бивш премиер - и настоящ партиен лидер, който се бори за любовта на нацията - и втори мандат, бивш земеделски министър, който се бори да спаси кожата си, и настоящ градски прокурор, който иска да продължи кариерното си издигане.

Тая тройка показва красноречие на квартални пияници, докато обсъждат правосъдната система, задкулисието в държавата и кой с кого е интимен.

Очарователно е как тримата се чудят с кого играе главният прокурор Сотир Цацаров или какво е намислил президента Росен Плевнелиев. Весело е да разбереш, че началникът на столичното обвинение има един заместник "манаф", и друг, оценката за когото варира от "малко гей" до "откровен педерас". Всичко звучи все едно "Комиците" са консумирали халюциноген, преди да излязат на 90-минутна импровизация на тема "Държавните мъже на България".

Само дето "Комиците" правят предизборно турне с ГЕРБ, а гласовете от записите са си съвсем като на Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов. Всичките съмнения на Иван Кулеков за това дали живее в тъп виц, вероятно вече са паднали.

Лошото е, че зад фарса и забавлението на гърба на тримата костюмирани кибици има нещо много, ама много мрачно. Моралът никога не е бил кредо на политиците - че и на много прокурори.

Така най-накрая получава обяснение и поведението на главния прокурор Сотир Цацаров, който с разкритията за подслушването и разследването срещу шефа на ГДБОП захапа доскорошния силов министър Цветан Цветанов. Ти си го избра, казва един вече бивш прокурор - Кокинов, на Борисов.

Започва и да се изяснява какво стои зад невиждано бързото напукване на ГЕРБ по оста "Цецо срещу всички".

Все по-разбираемо е и защо опозицията у нас продължава да е напълно неспособна на съвместни действия.

И те, като тия от записа и одумваните от тях, всъщност преследват само своя си интерес. Когато всеки дърпа към себе си не какво да е, а държавата, тя се разкъсва и накрая изчезва.

Историята е показала, че в такива моменти с аплодисменти се посрещат решителните хора, които искат да установят някакъв твърде притеснителен режим. Допуснем ли това логично следствие от провала на политиците, вече няма да ни е смешно. Направо ще бъде забранено да ни е смешно...

#1 MacAllister 26.04.2013 в 18:21:32

Like

#3 pueblo 26.04.2013 в 18:32:30

цирка винаги е бил пълен.........лошото е ,че зрителите,които си плащат за представлението ,явно са по кухи и от маймуните в цирка! жалко,много жалко държава с подобно просташко поведение няма място никъде....... и тези наглеци,вместо дружно да се извинят и разкарат със скоростта на бити ПЕДЕРСИ,продължават да наглеят........ както се казва в белите страни: ноу комент

#4 koce 26.04.2013 в 18:40:53

Цирка е същия, като през 1992-а, ако си спомнята Аз си спомням че следва БСП и фалит

#5 MacAllister 26.04.2013 в 19:12:46

Е, да де едни външни хора се чудят кого да лансират та да има поне предвидимост. Хубавото е, че сред аналистите има хора с български корени, лошото е, че корените не подсказват колко криво може да порасте дървото ... Абе ако сами не се оправим, никой няма да ни обърне внимание, което е все пак нещо - можеше да искат да ни обърнат внимание и да нямаме въобще избор. Колкото до какво следва, не знам дали Станишев е суеверен или нещо друго, но се вижда, че е наясно колко точно е (не)готова БСП за власт. Тя и за водеща роля не е готов, па за власт да не говорим. Да коментираме морални и други качества на червените едва ли има смисъл - едно, че са разнороден сбиротак, друго че и заради това и заради много други причини най-многото, което могат да направят е същата тъпотия като ГЕРБ, само че с малко по-културен фасон. Не казвам, че всичките те го искат, просто при липса на организация в България ченгетата винаги изплуват най-отгоре (като някои други неща). Тъй като от Станишев в момента зависи доста, ми се ще да вярвам, че разбира добре и собственото си и на партията си положение и че няма да се напъне да сътвори някоя дивотия. Тя дивотията верно ще е вече за последно и ще ни отърве от всичките накуп, ама колко ще ни струва ... Имам усещането, че се гласи управление на Костов през витрината на БСП и компания, ако е така това поне дава някаква надежда, ако не е сриването ще продължи неконтролируемо. И пак се връщам на същото като преди малко - знам, че на мнозина им се иска всичките да се ометат наведнъж, ако ще и да трябва да се издънят грандиозно за целта. Преди да го поискате, обаче се замислете какъв батак ще настане при това положение. Под Костово влияние поне може да се запази някакъв цивилизован ред, без него лудницата ще избие в никому неизвестна посока, а заместителите на старите муцуни са все още в пелени.

#6 deowin 26.04.2013 в 20:11:19

Както казва авторът, от цирка се смеем през сълзи, ама в затвора ще ни останат само сълзите. За щастие, опасните кретени като Атака сами успяха навреме да се компрометират и маргинализират.

#8 MacAllister 27.04.2013 в 01:06:55

Илиана, какво е това неясно или необяснено недоволство? Коя е партията, партия ли е, кои са драскачите и какво толкова са съгрешили с българския - заяждай се, няма лошо, амо поне захапи малко, това беше като джафкане на декоративно кученце.

#9 No name 27.04.2013 в 08:28:22

"...не е толкова трудно да знаеш български език..." Щом не е толкова трудно, как ще обясниш сливането на пет-шест изречения в едно? Така пишат циганетата е трети клас: главна буква в началото и точка в края на съчинението. А, ти даже и точка нямаш на края!?!

#11 ot4eto 27.04.2013 в 11:38:55

Хареса ми финала на статията. Все пак се надявам хората да реагират негативно не на демокрацията, а на абсолютната власт и меркантилната шуробаджанащина на ГЕРБ.

#12 Vasil 27.04.2013 в 15:46:28

то тук 23 годинси няма държава ... вие чак ли го загряхте драги ми сънародници

#13 Bezpartien 27.04.2013 в 17:45:41

Задължително трябва да се вкара данък простотия и всичко ще се оправи!

#14 Трендафил 27.04.2013 в 20:17:50

Тихо, как в раю, Звезды над местечком высоки и ярки, Я себе пою, я себе крою. Опустилась ночь, Отдохните дети, день был очень жарким, За стежком стежок, Грошик стал тяжел. Ой вей Было время, были силы, да уже не то, Годы волосы скосили, вытерли мое пальто. Был один еврей, так он сказал, что все проходит. Солнце тоже, вей, садится на закате дня, Но оно еще родится, жаль, что не в пример меня. Кто же будет одевать их всех потом по моде? Девочка моя, Завтра утром ты ко мне вернешься, Милая моя, фейгалэ моя. Грустноглазая, Папа в ушко майзу скажет, Засмеешься - люди разные, и песни разные. Ой вей Будет день, и будет пища, жить не торопись, Иногда богаче нищий, тот, что не успел скопить, Тот, кого уже никто нигде ничем не держит. Нитка, бархат да иголки - вот и все дела, Да еще талмуд на полке, так бы жизнь и шла, и шла. Только солнце вижу я все реже, реже. Было время, были силы, да уже не то, Годы волосы скосили, вытерли мое пальто. Был один еврей, так он сказал, что все проходит. Тихо, как в раю, Звезды над местечком высоки и ярки, Я себе пою, я себе крою. http://www.youtube.com/watch?v=RCJxjMp_Ev4

#15 Bezpartien 27.04.2013 в 20:18:30

На 12ти май вместо да избирате който и да било,по добре да се събираме пред парламента със повечко молотов и камъни!Дееба и боклуците дееба да ги подгреем малко! http://www.youtube.com/watch?v=uA32Ixr2z4w

#17 Yani 30.04.2013 в 17:14:07

Стига с тия простотии "преход" 23 години - глупости! Преход е 5 максимум 10 год. Държава няма не от 23 години,а 70+ и то за кратко и очевидно недостатъчно и вече се смеем инстиктивно,като защитен механизъм,защото иначе или ще се отчаяме окончателно или ще изтрещим. Всеки случай е повече от тъжно и определено е тъпо и ми писна да се надявам на някво си чудо,да не говорим,че да се надяваш на що-годе свестен политик си е направо абсурдно,ама до там сме стигнали - да мечтаем за хора като Обама и Тачър,не че са стока,ама нашите и за боклука не стават. И, Илияно, моме стига се заяжда за дреболии, в живота има по-важни неща от запетаите и пълният член (който така или иначе в реалността не се използва толкова належащо).

Новините

Най-четените