Здравейте,
Съчетанието на печени чушки с доматен сос е добро. А с едно крехко телешко си е направо супер.
Начин на приготвяне
В голяма тенджера загрейте 3-4 с.л. зехтин и сложете месото.
Пържете 10 минути, намалете котлона, захлупете с капак и пържете, докато остане на мазнина - като бъркате отвреме навреме.
Поръсете с малко мащерка, подправете с черен пипер и налейте виното.
Сложете капака и гответе още 15 минути на средно силен огън, като разбърквате на няколко пъти.
Изсипете месото в купа, в същия съд налейте малко зехтин и запържете до прозрачност едро нарязаните лук и чесън.
Поръсете с малко сол и бъркайте често.
Овкусете с малко мащерка и изсипете доматите, обелени и нарязани на едро.
Посолете, сложете захарта и разбъркайте. Захлупете с капак, оставете да заври и намалете котлона.
Гответе 15 минути, докато 1/3 от течността се изпари.
Прибавете нарязаните на парчета чушки и месото, разбъркайте и гответе още 15-20 минути.
Поднесете ястието с бял ориз за гарнитура.
Добър апетит.
Пробвайте, заедно с лука да запържите и няколко ситно нарязани моркова и няма да има нужда от захар. Аз не харесвам чесъна да се пържи още в началото с лука, а го добавям след доматите. Подобна вкусотия правя и с пилешки бонфиленца и със свинска плешка и всеки път е различно като променям коричеството на лука, доматите, чушките - сурови или печени, червени или зелени. А, да и вместо вино, разтварям няколко бульона, нищо че са пълни с натриев глутамат...
Бичи, ние па й викаме - червената манджа