Ягодов чийзкейк

Здравейте,

Най-сетне и един десерт, любим на мнозина - и съвсем за лятото. Вкусен, пухкав, калоричен - каквото си трябва за един десерт.

И, моля, без угризения за това, че си хапвате такава наслада.

Начин на приготвяне

Преди да започнете с приготвянето, извадете всички продукти и ги оставете да се затоплят до стайна температура. Натрошете бисквитите на парчета и ги смелете в блендер.

Прехвърлете в купа и добавете нарязаното на парчета меко масло.

Намачкайте добре с ръка, докато бисквитите поемат маслото и станат на мокри трохи.

Прехвърлете във форма за печене със свалящи се стени, изравнете сместа и притиснете добре. За тази цел ние ползваме темпер.

Сложете така приготвената основа за чийзкейка за 5 минути в хладилник, за да се стегне. Извадете и разпределете ягодовия конфитюр - ако е прекалено гъст, затоплете го за няколко минути на котлона, за да може да се разлее добре.

Отново приберете в хладилника, а през това време пригответе плънката. Загрейте фурната до 180 градуса и в средата сложете тава с вода, в която ще печете чийзкейка.

В голяма купа изсипете сирената и захарта. Разбийте много добре, за да получите хубава пухкава смес. Разбийте яйцата на пяна и добавете към сирената, така че да се получи еднородна смес.

Извадете формата от хладилника и я опаковайте с алуминиево фолио. Излейте плънката, разпределете я равномерно и загладете. Печете на водна баня 50-55 минути на 180 градуса.

Извадете чийзкейка от фурната. Не се притеснявайте, ако ви изглежда мек - след като изстине, ще се стегне. Оставете го във формата докато придобие стайна температура, а след това покрийте с фолио и приберете в хладилника за поне 4 часа.

Внимателно свалете стените на формата за печене и разрежете кейка. Поднесете с пресни ягоди и мента, с топинг или само парче кейк.

Невероятно вкусен и лесен за приготвяне десерт, всяка хапка от който носи наслада за небцето.

Добър апетит.

Новините

Най-четените