Гнезда от кайма със спанак и яйца от пъдпъдък

Здравейте, ето една интересна рецепта, която е и не особено трудна за изпълнение.

Начин на приготвяне

В блендер наситнете лука, чесъна и хляба. Смесете с каймата, добавете яйцата и овкусете със сол, черен пипер и лют червен пипер.

Омесете добре, покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилника за около 30 минути.

Измитият и почистен спанак нарежете на тънки ивици и задушете в маслото и малко зехтин.

Заедно с него задушете и ситно нарязаните лук и чесън за около 4-5 минути.

Прехвърлете в купичка и оставете да се охлади.

След това смесете с нарязаната на малки кубчета моцарела.

Покрийте подходяща тава с хартия за печене и я намаслете.

Разделете каймата на 4 части и оформете гнезда.

Най-лесно става с пръстен (ние използвахме пръстен от комплект за сладки ).

Притискайте добре каймата, за да не се разпадне при печенето.

С пръсти или мерителна чашка в средата на гнездата оформете дупка, в която да се сложи от плънката.

Запечете за 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Извадете от фурната и разпределете спаначената плънка в четирите гнезда, а в нея оформете още една кухина за яйцата.

Счупете внимателно по едно яйде, посолете и подправете с черен пипер.

Печете още 10-15 минути.

Преди да сервирате, оставете да се охлади за 10 минути.

Поднесете с пържени картофи и свежа салата.

Добър апетит.

Новините

Най-четените