Сочни телешки кюфтенца с кашкавал

Здравейте,

В нашата кухня ухае приятно на скара, защото решихме да се нагостим с кюфтенца.

Нали нямате предразсъдъци, че тези от телешка кайма стават по-сухи? Има си начини да са сочни.

Предлагаме ви да опитате по нашия начин.

Начин на приготвяне

В блендер наситнете лютата чушка, чесъна, червената чушка и лука. Добавете вегетата, кимиона и пушения пипер.

Посолете, подправете с черен пипер и налейте бирата. Добавете нарязания на кубчета пармезан и разбийте добре.

Сложете в голяма купа каймата и добавете сместа от блендера, настъргания кашкавал, посолете и подправете с черен пипер.

Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника поне за 30 минути.

От каймата оформете малки топки и притиснете леко с ръка, за да получите кюфтенца. Намаслете леко тиган-скара и изпечете кюфтенцата до получаване на хрупкава коричка, като не обръщате много често.

За гарнитурата обелете доматите, почситете семките и течността, така че да остане само месестата част и нарежете на дребно.

Прехвърлете в купичка, добавете нарязаната на кубчета моцарела, ситно нарязания чесън и 5-6 листа босилек, нарязан на лентички. Посолете и налейте 3-4 с.л. зехтин

Разбийте останалия босилек в блендер с 5-6 с.л. зехтин, без да става много рядка смес.

Поднесете кюфтенцата с доматеното конкасе и босилековия зехтин.

За пълен разкош добавете парче пресен хляб.

Налейте си в чаша каквото ви се хареса - и кажете: "Да ви е сладко" на хората около масата.

Добър апетит.

#1 ludoduh 11.07.2012 в 22:29:10

рисувайте пещери и се обличайте в кожи, нищо против.... яжте си домашните любимци, други животни, изяжте и съседите, ако искате... но не ни го навирайте в лицето... не всички ядем животински трупове, както не всички ядем кучета... утре ще дойде кореец, за да ни обясни колко вкусни кучешки пържолки могат да се получат, ако пребиете кучето добре, след това японец ще мине да ни обясни как да си заколим делфин.... разбираемо е, че светът е пълен с атавизми и много хора ще продължат да ядат чужди мускули още дълго време, но е редно да се съобразяват с другите, които са решили да престанат. Направете си отделен сайт само за карнисти и там се отдавайте на умиление към ранно екзекутираното теле, колкото искате. Този сайт обаче го четем всички.

#3 post deluvian 12.07.2012 в 12:09:14

все проверявам дали няма да пуснете рецепта за някоя лесна за приготвяне лятна манджа, какви са тия конкасета и люти кюфтета. Ще докарам някое стомашно увреждане на домочадието ако ги накарам да ядат подобни неща.

#4 Borracho 12.07.2012 в 13:33:23

ludoduh МРШ ОТ ТУКА СЕКТАНТ РАХИТЕН!!!!

#5 ludoduh 13.07.2012 в 21:48:53

г-н Пияндурник (на испански), ш'ма изпровождате, когато ви посетя под асмата в двора Ви предполагам, че тогава ще бъдете по-любезен (след като сте изял брадвата ) тук е публично пространство и мога да пребивавам въпреки вонята.

#6 ludoduh 13.07.2012 в 21:53:52

Георги, в повечето случаи това правя, но в случая' и заглавието стига... точно това пиша. Да не влизам и в сайта ли? И не само аз?

Новините

Най-четените