Риба плакия

Здравейте,

След четири почивни дни и "тежки" софри сме ви подготвили една лека рецепта - риба плакия.

Рибата се прави много лесно и е много вкусна.

Успешна седмица.

Начин на приготвяне

Измийте рибата и я нарежете на еднакви парчета.

Всяко парче намажете със смес от зехтин и девисил, посолете и подправете със сол и черен пипер и оставете да се овкуси за 30 минути.

Нарежете всички зеленчуци на тънки колелца, девисила на едро, а маслините - също на колелца.

Намаслете тавичка за печене със зехтин и подредете рибата.

Върху всяко парче сложете по малко масло, отгоре подредете останалите продукти: пресния и стария лук, доматите, маслините и нарязания девисил.

Печете около 30 минути, след това покрийте с моцарелата и оставете във фурната за още десетиина минути.

Добър апетит и наздраве.

#1 dodo 02.05.2012 в 17:40:00

Какво е това "Скаморца за запичане"? Никъде в рецептата не се упоменава!?

#3 Voin 03.05.2012 в 17:26:18

Не съм много съгласен с теб. В случая се ползва моцарела заради специфичната и консистенция. Става и с българско сирене, вярно, но вкуса е друг, а и то не се разтича така, както моцарелата, нито се получават нишките...и изобщо друг е ефект. Италианските сирена са си добри за опредеени рецепти, не виждам кое е прехласване... То е като да кажеш, че се прехласваме в България по джоджена...

Новините

Най-четените