Пуешко роле с бекон и гъби

Здравейте,

За днес сме ви приготвили една рецепта с пуешко месо.

Това е едно от най-леките бели меса и е особено вкусно с подходяща марината и подправки, тъй като е по-сухо.

Начин на приготвяне

Мариновайте пуешкото за поне 2 часа. С остър нож минете по дължината на парчето месо и го изтънете така че да получите сравнително еднаква дебелина навсякъде.

Може да изтъните допълнително с чук за месо.

За плънката нарежете бекона на дребно и го запържете в малко мазнина. Отделете в купичка.

Нарязаният на ситно лук запържете до златисто. Добавете нарязаните на кубчета гъби и запържете, докато останат на мазнина.

Посолете и подправете с черен пипер, налейте малко от виното, което пиете, докато готвите и сложете подправките.

Добавете и бекона и разбъркайте добре. Накрая сложете хлебните трохи, които ще уплътнят сместа.

Разстелете пуешкото и разпределете от плънката на 2-3 от месото. Навийте на стегнато руло и завържете добре с конец за готвене.

Така приготвеното руло запържете от всички страни, докато придобие златиста коричка. Така ще запечатите месото и то няма да е прекалено сухо.

Сипете още малко вино, ако не сте си го изпили. Поставете в тавичка, залейте със соса от пърженето и печете в предварително загрята фурна около 30 минути.

Готовото руло извадете от фурната, махнете му конците и покрийте с алуминиево фолио за 10 минути, за да се отпусне месото.

Поднесете с картофено пюре, в което задължително използвайте масло.

Да ви е сладко. И отворете нова бутилка вино ако междувременно сте изпили предишната.

#1 tougherty 19.04.2012 в 11:14:39

А къде можем да намерим пуешки гърди?

Новините

Най-четените