Германия под английска окупация

Жребият за групите на Шампионската лига през лятото бе такъв, че на всеки един от четирите английски представители прати за "другарче" немски тим.

Класика, която поражда интрига и винаги радва окото на фена независимо на какво ниво е и кои са съперниците.

Неведнъж е ставало въпрос, че изходът е непредвидим, въпреки че статистиката в евротурнирите е силно в полза на островитяните.

От изиграни 199 мача между представители на двете футболни сили, англичаните са спечелили впечатляващите 93 срещу 46 равенства и 60 успеха на сметката на германските тимове.

Головата разлика също е красноречива - 330:243. След миналогодишния немски марш в Шампионската лига, доминацията на англичаните през този сезон си заслужава внимание.

От изиграните 8 двубоя в груповата фаза на надпреварата поданиците на кралицата спечелиха 6, а само на два пъти бяха на губещата страна.

Сред триумфите се откроиха онова 5:0 за Юнайтед като гост на Леверкузен, двете класики по 3:0 за Челси срещу Шалке, както и снощното 3:2 за Сити на "Алианц Арена", след като отборът на Мануел Пелегрини бе допуснал баварците да поведат с 2:0.

Отделно Юнайтед победи "аспирините" с 4:2 на "Олд Трафорд", а Арсенал разплака Дортмунд пред очите на "жълто-черната" стена с минимално 1:0.

Ясно е, че това са само статистика и цифри, но понякога те дават ясни знаци. Дали е така, ще разберем в края на май...

Новините

Най-четените