Брадва за Царя

Административният съд на София област разреши на Царя и сестра му да секат в горите си, разпрострели се из Рила. Мораториумът на парламента обаче не им дава. Ама че работа. 

Съдът отмени заповедта, която забраняваше сечта и извозването на дървесина в горите на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок. Заповедта беше на шефа на Държавното горско стопанство "Боровец".

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд. Но какво от това? Сакскобургготски и без друго не може да добива дървесина от хилядите си декари гори. Парламентът, по предложение на РЗС, прие в края на 2009-а мораториум, който забрани на Сакскобургготски и сестра му да се разпореждат с имотите си.

Вече изтича втора година от забраната, наложена до... приемането на специален закон за царските имоти. Какъвто до ден днешен няма. 

Юристите на ГЕРБ забравиха за закона - или не могат да го съчинят. А от август 2010 Царя си съди България в Страсбург. И ще я досъди. И тогава всинца вкупом ще платим.

Не знаем има или няма разнобой за отнемането на лиценза на "Лукойл" в кабинета. Всички министри толкова папагалски го повтарят при всяка поява в ефир или вестник, че съмненията стават повече от основателни.

Но разнобоят за мораториума върху царските имоти е зафиксиран и документиран. Земеделският министър Мирослав Найденов заяви тази пролет, че категорично е против мораториумът да падне и е разпоредил на Изпълнителната агенция по горите да следи да няма сеч.

Строителният министър Росен Плевнелиев ден след него се произнесе за отпадане на мораториума - за да избегне държавата риска да бъде осъдена в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Какъвто несъмнено съществува на повече от 50%.  

Какво правим сега? Съдът отмени забраната да играе брадвата в царските гори. А мораториумът не дава.

И понеже в тази държава един е единодържецът, то следва той да се произнесе. Така че какво ще направи премиерът Бойко Борисов между две рязания на ленти и хвалебствия как Симеон би бил най-идеалният кандидат за държавен глава?

Ще разпореди на Искра Фидосова като шеф на правната комисия да вземе да се задейства и да подготвят най-сетне специалния закон за царската реституция?

Или нещо по-просто - ще издаде устна заповед до гербери и независими да отменят мораториума. До изборите едва ли ще се случи - да не ядоса много избиратели.

Само дано докато се изясни със себе си какво ще прави, да не ни пратят сметката от Страсбург.  

 

#1 nada_noname 02.08.2011 в 03:43:38

Толкова много и все глупави българи, ги върти на пръста си наследика на австрийския сутеньор на оперетата Фердинанд СексКообургГотски, военнопрастъпника и съюзник на хер Хитлер Борис СаксКобургГотскиотски. Не бяха ли отнети всички имоти на семейството им заради престъпления срещу човечеството по време на Втората Световна Война или трябва да се сетите, като започне Третата (Първа за този век). Продажно племе сме с къса памет, дори симеончо си го направихме министър-председател. Не доказахме ли, че такива боклуци си имаме по нашата земя Жан, Иван и т.н. та ще му харизваме нещо, което принадлежи на българския народ, а не на продажната и престъпна фамилия на българския клон на Кобурготите осъдена в края на Втората световна война за престъпния им съюз с Хитлер. Нека симеончо да ходи да доказва, че фамилията им не е престъпна и конфискацията важи не за конкретен човек, а за конкретно престъпление срещу човечеството и в частен случай, срещу България, а нека после някой дойде да ме убеждава, че комунистите са им виновни, а не алчността, арогантността и човеконенавистничеството, в каквато и кожа да се е преолякъл симеончо. Ако е бил или е цар е престъпник, заедно с цялата си фамилия да бъде съден по законите на военно-временния съд, ако е никой, няма никави права за претенциите си.

Новините

Най-четените