Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Домашна лазаня

Здравейте,

За началото на седмицата ще ви зарадваме с една от версиите на нашата домашна лазаня.

Доскоро приготвяхме лазанята с готови кори, но отскоро си ги правим сами, защото имаме машина за паста.

Вкъщи много обичаме всякакви видове паста, но тази лазаня е сред фаворитите ни, защото се приготвя много лесно, а е невероятно вкусна.

Правим я с мляно телешко месо, патладжан, домати, лук, чесън, малко канела и сос бешамел. За запичане отгоре слагаме смес от моцарела и кашкавал.

Консумирахме я със сицилианско вино Nero D'Avola на Cusumano.

Начин на приготвяне

Ако решите да си правите сами корите

Сипете сухата смес в купа, направете кладенче и добавете яйцата. Подправете със сол, добавете зехтина и замесете. Ако тестото е твърдо, добавете малко вода. Завийте тестото с домакинско фолио и оставете да почива, докато приготвите сосовете.

Сос бешамел

В тенджера сложете маслото и малко зехтин. Добавете брашното и запържете до златисто. Дръпнете от огъня и при непрекъснато бъркане налейте млякото. Върнете на котлона, подправете със сол и черен пипер и сварете до желаната гъстота, като бъркате непрекъснато.

За плънката

Запържете в загрята мазнина нарязаните на дребно,лук, чесън и патладжан. Добавете каймата и малко вода и запържете и нея.

Сложете доматите, подправете със сол и черен пипер, добавете захарта и канелата и варете докато се сгъсти.

В този случай ние смесихме соса бешамел и плънката, но може и поотделно.

Редене на лазанята

В подходящ съд редувайте кори и сос, като на 1-2 места сложете и от сирената.

Завършете със сирене и запечете в предварително загрята фурна за около 15-20 минути. Готова е, когато сирената се зачервят добре.

Добър апетит и успешна седмица.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените