Здравейте,
Ето и нещо сладко - и като всяко сладко, супер калорично.
И какво от това? Просто се топи в устата.
Начин на приготвяне
Размразете тестото в хладилника за няколко часа. Трябва да е меко, но студено и не прекалено разтегливо.
Тестото, което не изполвате в момента, оставете в хладилника, за да не омекне прекалено.
Обелете крушите, почистете вътрешността и ги нарежете на кубчета. В дълбок съд загрейте маслото и задушете крушите за около 10 минути на средно силен огън.
Готвенето им зависи основно от сорта, който ползвате. При някои сортове, плодът става на крем и е по-течен, при други формата се запазва и сместа е малко по-суха.
Добавете половината от захарта и като бъркате често, оставете леко да се карамелизира.
Свалете от котлона, пресипете в купичка и охладете до стайна температура.
В купа намачкайте крем сиренето с почти цялата останала захар (малка част ви трябва за поръсване на сладките преди печене ).
Овкусете със ситно нарязана мента и добавете крушите.
Разточете леко тестото. Идеята е да се притиснат леко пластовете, за да не бухва много.
Изрежете форми, които ви харесват и във всяка сложете по малко от плънката.
С четка намажете едната половина на формичките с малко вода и затворете. Притиснете добре крайчетата с пръсти и минете отгоре с виличка, за да не се отворят при печенето.
Подредете в тава, покрита с хартия за печене и всяка сладка намажете с разбитото яйце.
Отгоре поръсете с останалата захар и печете около 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна до златисто.
Поднесете с допълнително от плънката и украсете с прясна мента.
Добър апетит.