В нашата кухня ризото е на голяма почит. Готвим го в много варианти, но с пиле и спанак е от любимите ни.
Синът ни страшно го обича и се "налага" да го готвим няколко пъти месечно.
За ризотото е много важно да се прави с малко вода, която се долива, да не се забравя маслото и пармезана в края на готвенето, за да се получи кремообразната смес.
Приготвянето на днешната рецепта ще ви отнеме около 40 минутки.
Опитайте да я направите, заслужава си.
Начин на приготвяне
Нарежете пилето на малки кубчета, а лука и моркова - на дребно. В дълбока тенджера налейте малко зехтин и след като се сгорещи, сложете пилето.
Запържете за няколко минути и добавете лук, морков и чесън. Сложете ориз и бъркайте непрекъснато, докато стане прозрачен.
Започнете да наливате по малко вода. Това се прави, за да може оризът постепенно да поема водата и да се получи кремообразната консистенция, характерна за доброто ризото.
След като оризът се свари, сложете маслото и пармезана, свалете от огъня и оставете за поне 10 минути, да попие сам останалата вода.
Поднесете с малко настърган пармезан и препечени филийки.
Добър апетит и хубава вечер.
Опитайте тази храна с чаша Пино Гриджо.