Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Гурме, приготвено на ютия - готвачът, който впечатли Гордън Рамзи

Но и ядоса някои хотелски служители и гости Снимка: TikTok
Но и ядоса някои хотелски служители и гости

Пухкави палачинки, направени на ютия, и нежни аспержи, приготвени в чайник - с подобни кулинарни чудеса младият английски готвач Джаго Рандълс стана супер популярен в интернет и дори привлече вниманието на Гордън Рамзи. А както знаем, той трудно се впечатлява.

23-годишният готвач от Корнуол се превръща в сензация в TikTok, където публикува видеоклипове как създава гурме ястия, достойни за ресторант, използвайки уредите в хотелската си стая.

Прави това докато е в карантина за две седмици в планински хотел във Ванкувър. Пристигнал в Канада, за да поеме нова работа в ски курорт в Уислър, Британска Колумбия, разказва Cornwall Live.

Но бил подготвен - носел си цяла чанта с готварски приспособления, допълва Washington Post. Използвайки това плюс всичко налично в стаята, включително кафемашина, в поредицата си "Кухня в изолацията" (Isolation Kitchen) той създава кулинарни изкушения.

При това не прости - като поширани яйца със сос Холандез или сьомга с оризово фиде и бок чой (бел. ред.: екзотичният "братовчед" на зелето).

Първото му видео е публикувано едва наскоро - на 22 ноември, но Рандълс вече е натрупал 3,7 милиона харесвания, а повече от 62 000 души го следват.

"Това изглежда като прилична храна, със сигурност са едни от най-добрите ястия, които съм виждал да се правят в хотел", заключава кулинарното гуру Гордън Рамзи в своя TikTok, който също забелязва майсторството на сънародника си.

Докато ястията на Рандълс изглеждат много вкусни и събират все повече популярност, не всички са впечатлени от усилията му.

Той използва пергаментова хартия за печене и прозрачно фолио, за да предпази уредите и да поддържа хигиена, докато готви, но въпреки това привлича и много критични коментари. Особено на онези, които поддържат хигиената в хотелите.

"Това работеше за домакинствата преди векове. Едно семейство дойде и готви в стаята и после смърдеше в продължение на цяла седмица", пише потребител. "Само ако хората знаеха какво правят някои с ютиите в хотелите. Работя в хотел и не ви препоръчвам да правите това", пише друг. Явно някои знаят, защото има и коментар: "Често отсядам в хотели заради работата си. Заради такива като вас не използвам нито чайници, нито ютии".

Но Рандълс не е единственият британец, който експериментира с кулинарни иновации в хотелската си стая през тази пандемична година.

Шотландецът Джими Стюарт забавлява своята лоялна аудитория в TikTok от месеци с нещо подобно. Но по-скоро вдъхва живот на вече приготвени ястия.

Ако не сте мислили да увивате пиле и бекон около преса за коса, значи просто не сте гледали Стюарт. Работата му в железниците от 18 г. го отвежда често в хотелски стаи и той търси начин да подобри храната си. По време на изолацията обаче му хрумва да покаже научените трикове във видеа, разказва той пред CNN.

Неговите последователи отдавна отбелязват Рамзи в коментарите под видеата. "Беше малко разочароващо, че Гордън никога не реагира на работата ми, докато този друг акаунт е само на седмица", признава той ревниво успеха на Джаго Рандълс.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените