Хозиер се обединява с холивудска звезда за нов сингъл

Ирландецът Хозиер стана световна звезда с песента Take Me to Church, подкрепила хората с различна сексуална ориентация.

В новия си сингъл той отново подхваща наболяла тема - домашния тормоз, като го илюстрира във видеоклип, реализиран от звезди на ирландското кино.

Става въпрос за песента Cherry Wine, която феновете на Хозиер познават. Тя присъстваше в дебютния му албум, а самият изпълнител я описва като „любовна песен, написана от перспективата на някой, който е малтретиран във връзката си".

Сега Cherry Wine излиза като сингъл, а звездата в нейното видео е номинираната за „Оскар" актриса от ирландски произход Сирша Ронан.

Тази година тя има шанс да спечели престижната статуетка за романтичната драма „Бруклин", а през 2008 г. беше номинирана и за „Изкупление". Във видеоклипа 21-годишната Ронан играе жена, която опитва да приеме съвместния си живот с човек, който я малтретира. В клипа играе още набиращият все по-голяма популярност Моу Дънфорд (също ирландец), а режисьор е носителката на „Еми" Дирбла Уолш.

Видеоклипът, появил се навръх Свети Валентин, обръща историята от текста на песента и поставя жена, а не мъж в ролята на жертвата.

Но запазва внушението, че жертвата опитва да оправдае действията на партньора си.

„Домашният тормоз е постоянен проблем в нашето общество, статистиката му е шокираща, а ефектите от него рушат цели семейства и общности и обхващат цели поколения", коментира Хозиер. „С песента Cherry Wine опитах да предам трудността в това човек да се изправи срещу домашното насилие".

Обвързаността на Хозиер с каузата не приключва дотук и заедно със своите музикални лейбъли той ще дари всички приходи от сваляния на сингъла на няколко организации, подпомагащи жертвите на домашен тормоз.

За изпълнителя предстои да завърши настоящото си турне и от март нататък да започне работа по втория си албум. „Нетърпелив съм да се захвана за работа", казва той. „Ентусиазирам се само като си помисля за записите на следващия албум".

Новините

Най-четените