Най-верните фенове на Путин в ЕС са в "Атака"

„Атака" е най-големият поддръжник на руския лидер Владимир Путин в Европа, изпреварвайки гръцката радикална левица СИРИЗА, унгарската „Йобик" и партията на френската крайна десница на Марин Льо Пен.

Авторитетното издание The Economist публикува инфографика с подкрепата за Владимир Путин сред европейските партии, като първенството се държи от формацията на Волен Сидеров. В селекцията на „неподходящите приятели" са също италианската Северна лига, националистическата партия на британеца Наджъл Фараж, както и набиращата скорост политическа аналогия на СИРИЗА в Гърция - „Подемос".

В последните дни седмици Сидеров говори най-вече срещу подчинението ни на НАТО и настоява за референдум за излизане от военния съюз. Оказа се, че в последните дни Сидеров е посетил Крим, където се е оплакал, че България е превърната във „фронтова територия" заради американските бази.

РИА Новости коментира, че това е "първата парламентарна делегация от България, посетила Крим след присъединяването на полуострова към Русия". Сидеров е цитиран като твърд привърженик на анексирането на Крим, който според него е руска територия. Той и партийна делегация са се срещнали с властите в Симферопол на 12 февруари.

„Близо 80 на сто от българите подкрепят референдума в Крим и влизането му в състава на Русия, коментира тогава депутатът и водещ по партийната телевизия Магдалена Ташева, цитирана на сайта на местната новинарска агенция Крим Медиа. По думите й, приблизително толкова са и жителите на България, които не подкрепят санкциите на САЩ и ЕС, наложени на Русия.

Междувременно рейтингът на Путин скочи с 2 пункта и вече е 74 на сто. Масовото одобрение сред руснаците бе установено в проучване на Фонд "Обществено мнение" (ФОМ), цитирано от агенция ТАСС. ¾ от анкетираните твърдят, че отново биха го подкрепили на президентски избори.

#1 Галфонсо 14.02.2015 в 15:28:20

"„Близо 80 на сто от българите подкрепят референдума в Крим и влизането му в състава на Русия, коментира тогава депутатът и водещ по партийната телевизия Магдалена Ташева, цитирана на сайта на местната новинарска агенция Крим Медиа. По думите й, приблизително толкова са и жителите на България, които не подкрепят санкциите на САЩ и ЕС, наложени на Русия." Откъде накъде този платен руски дупедавец се изказва от мое име и от името на народа? Ако беше така, както казваше рубладжията, нямаше ГЕРБ да спечелят с 36%, а неговата "Вперёд" да има едва 4% с които едвам се намърда в Парламента. Щеше да бъде точно обратното и това красноречиво говори какви са нагласите сред народа ни. В никакъв случай обаче не са русофилски и антиевропейски, както му се иска на Бялата Златка

#2 Шамито 14.02.2015 в 16:32:56

Галфонсо според други откъде накъде американски дупедавец ще дава мнение от името на народа.Виж си коментара и овладей злобата си.Или демократичните ценности в случая не са меродавни.Има поговорка–всеки си е башкъ луд.Ти от кои си?С уважение.

#3 чарли 14.02.2015 в 23:52:47

Горделивия и глупавия си заслужават унижението. И хубавото е ,че болшинството не се впечатляват от думите на козела Сидеров.

Новините

Най-четените