Кои са най-смъртоносните спецчасти в света

Елитните спецчасти са някои от най-добре тренираните и подготвените войници на света, които са способни да водят бой във всякакви условия, независимо дали става въпрос за спасяване на заложници, залавяне на терористи или просто ударна мисия за отстраняване на човек или група.

Те поемат някои от най-трудните мисии и около тях витае мистерия, каквато няма около другите военни части.

Истината е, че светът може никога да не знае какво точно са постигнали тези екипи, но публичните им архиви съдържат достатъчно, за да спечелят глобално уважение.

Те са смели, били са подложени на безумни тренировки, а начина по който се подготвят, излиза извън обикновените човешки възможности.

В галерията ни можете да видите 10 от най-способните и смъртоносни спецчасти в света.

#1 e-mil 10.10.2019 в 23:41:12

"Израел - "Сайерет Маткал"... спасяването на Ентеб през 1976 г... Екипът, който изпълнява мисията, се събира в две коли..." Никакъв Ентеб не са спасявали. Става дума за операцията в гр. Ентебе, Уганда. И екипът е около 100 души, от които само част са от Сайерет Маткал (останалите са от Северното и Южното командване на Израел). Отрядът, който напада терминала е от 29 души, така че няма как да са се събрали в 2 коли. Били са в конвой от джипове, начело с черен мерцедес, който да подлъже охраната, че идва Иди Амин. * * * "САЩ - Военноморските тюлени... От Корейската война насам те участват..." Тюлените са основани в началото на 60-те години. Преди тях има няколко различни подобни групи за подривна дейност и подводна война, но те са още от Втората световна, а не от Корейската война. * * * "САЩ - "Делта форс"... рядко се намира официален документ, който дори признава звеното." Глупости! На сайта на американското военно министерство ще откриете доста информация за Делта Форс, снимки от техни действия, снимки и биографии на наградени командири и сержанти, и дори цели безплатни книги за историята, включително книги описващи тактиката им.

#3 Коментатор 11.01.2020 в 13:37:27

Много субективно, тенденциозно и непрофесионално написана статия. В класацията изобщо не са включени едни от най, най елитните - британските SAS по чиито модел са създадени "Делта форс" (както пише в статията). Авторът е сложил под общ знаменател, като "Спецназ" всички подобни подразделения в Русия (а там такива имат в МВР, в армията, във флота, във ФСБ, охраната на затворите и т.н. - всичките имат различно предназначение и функции), все едно да вкараш в едно Зелени барети, Тюлени, Рейнджъри и Делта форс. Ако се направи една по професионална класация по зададени ясни и точни критерии подредбата ще бъде доста по различна и почти половината от изброените в статията подразделения въобще няма да влязат в десетката.

Новините

Най-четените