Панирани кашкавал и синьо сирене с паста Патафри

Един приятел ми разказваше как се е мъчил да панира кашкавал по една странна рецепта. Аз му разказах за начина, по който панираме вкъщи с паста Патафри.

Така се роди идеята какво да ви покажем в Home Cusine във видеото днес.

Пастата Патафри се прави много лесно, а панировките с нея се получават много добре.

Освен сирена, може да опитате да панирате и зеленчуци.

Опитайте я, невероятно лесно е, а резултатът е вкусни кремообразни хапки, които си плачат за вино или чаша бира.

Добър апетит.

Начин на приготвяне:

Започва се с пастата. Отделете жълтъка от белтъка и разбийте жълтъка добре.

На части прибавете брашното и бирата. Ще получите смес подобна на гъсто кексово тесто и прехвърлете в купа.

Разбийте белтъка на хубава пяна и с внимателно разбъркване смесете двете части на панировката.

Добавете зехтина.

Пастата трябва да е достатъчно гъста, за да полепне добре по продукта и да не се стича.

Ако приготвите по-рядка смес, ще бъде необходимо да овалвате продуктите за паниране в брашно и след това в паста.

В зависимост от продуктите, които ще панирате, в пастата може да добавите зелени или други подправки.

В дълбок тиган загрейте силно достатъчно количество зехтин и изпържете добре покритите с паста продукти.

Поднесете със свежа салата, песто или сос по ваше желание.

Новините

Най-четените