Свежа торта с крем сирене и банани

Здравейте,

Наскоро наши приятели ни подсетиха, че сме задълбали твърде много в предястията и основното ястие, а сме забравили за сладкишите.

В никакъв случай. В нашето семейство десертът си е на почит и уважение.

Като тази прясна и вкусна торта, която може и децата да се пробват и приготвят.

Начин на приготвяне

В съд за разбиване сложете бананите и прясното мляко и пасирайте до гладкост.

Добавете крем сиренето, сметаната и пудрата захар.

Изцедете сока на лимона и портокала и половината от тях сложете в сместа за крема.

Разбийте добре - до получаването на гладък крем.

В купичка смесете останалия сок и го разбийте с 1-2 с.л. захар, докато захарта се стопи.

В блендер наситнете орехите. Добре е да има и малко по-едри парчета. Може да нарежете и с нож.

В голяма чиния или плато сложете първия блат.

Полейте с подсладения сок, но без да прекалявате, за да не се напои прекалено.

Сложете 1/3 от крема и поръсете с малко орехи.

Така подредете и трите блата, като след последния намажете тортата и отстрани.

Покрийте тортата с част от орехите и приберете в хладилника за 2-3 часа.

Поднесете тортата с нарязани парченца банан и още орехи.

Добър апетит.

Новините

Най-четените