Френска лучена супа

Здравейте,

За днес сме избрали да ви покажем как да си приготвите френска лучена супа. Много я обичаме и я готвим поне два пъти месечно.

Приготвянето й е страшно приятно, особено с чаша чаша бяло вино, а консумацията й си преминава в истинска наслада.

Преди да започнете да готвите супата, сложете в тенджера пилешко месо с кости и малко зеленчуци. Целта е да получите хубав бульон, който после ще използвате в супата.

Налейте около 1.5 л вода, сложете месото и всички зеленчуци, нарязани на дребно. Варете поне 30 минути и прецедете бульона.

Начин на приготвяне на френската лучена супа

Добре почистеният лук нарежете на полумесеци и задушете в малко зехтин под капак за около 10 минути, като разбърквате често.

След като е станал прозрачен, посолете и добавете захарта. Пържете около 40 минути, докато лукът се карамелизира, като разбърквате често.

Добавете брашното, разбъркайте и налейте бульона и виното. Сложете капак, пуснете клонка мащерка, 1 дафинов лист и варете на тих огън около 20 минути.

Пригответе филийките франзела. Може да ги запечете във фурната с малко сол и черен пипер или да ги пуснете на тостера.

Сипете супа в купичка, сложете филийка франзела, полейте с малко зехтин и покрийте с обилно количество сирена.

Поставете купичките в тавичка и запечете в предварително загрята фурна на горен реотан, докато сирената се разтопят и добият приятна коричка.

Може да поднесете с допълнително хляб. Супата е страхотна.

Купете продукти, бутилка или две хубаво бяло вино и започвайте.

Добър апетит и хубава вечер.

#1 tougherty 28.03.2012 в 15:29:22

а какви точно сирена да използваме за сместа?

#4 Alexy 28.03.2012 в 23:23:21

Сиренето, което се ползва е Грюер, виното е добре да е Порто или друго десертно вино. Супата е наистина чудесна. Казва ви го човек, който не яде лук Най-добре да се консумира по уличните заведения в Латинския квартал в Париж. Пожелавам на всеки това удоволствие

Новините

Най-четените