Провансалска супа с чесън

Здравейте,

Ето нещо наистина ароматно. Вкусът на чесън не бива да ви притеснява.

Все пак рецептата е френска, а чесънът - неразделна част от френската кухня, дори много повече, отколкото на българската.

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте 50 мл зехтин и маслото, сложете разрязаните на 2 скилидки чесън и гответе на слаб огън около 5 минути, като разбърквате често.

Добавете едро нарязания лук и пържете още 2-3 минути, като бъркате непрекъснато.

Зеленчуците трябва да омекнат и да станат златисти и леко прозрачни, без да покафеняват. Добавете подправките и около 2-3 малки филийки хляб, нарязани на кубчета, запържете леко, колкото да поемат от мазнината и да се зачервят.

Налейте виното, разбъркайте, увеличете температурата на готвене и оставете за около 7-8 минути, за да се изпари част от течността.

Налейте бульона и варете без капак 30-40 минути.

Посолете и подправете с черен пипер.

Изключете котлона, налейте сметаната и разбъркайте добре.

Пасирайте супата и налейте в купички.

Сервирайте с запечении филии френски хляб намазан с зехтин и с парче бри върху него.

Добър апетит.

Voila:) До понеделник.

#1 Borracho 27.07.2012 в 17:04:10

Единствената бяла супа, която ям е таратор. Всякакви други само кат ги видя и ми се обръща, просто за мене неестествено топла супа да има млечно бял цвят, бляк! Ама предполагам, че ако сия оцветя ше ми е много вкусна

#2 fALLEN 27.07.2012 в 20:55:08

абе не бе, сигурно е адски яка, ама защо сега, когато навънка е 35 градуса? нема ли нещо провансалско за жега? пък тва го сложете пак есента.

#4 boby 28.07.2012 в 19:13:11

Аз толкова чесън за 1 година сигурно не изяждам

#6 panopsihikum 10.03.2013 в 00:57:08

Стар хляб, по възможност френски Не знам кой умник го е измислил това

Новините

Най-четените