Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

7 от любимите храни на Америка, които чужденците намират за гадни

И вероятно с основание… Снимка: iStock
И вероятно с основание…
Корндог
„Опитах една хапка и не можах повече. Никога няма да разбера защо хората смятат, че това е вкусно“, споделя потребител в Reddit. „Още търся има ли друга храна в която и да било друга кухня, която би била по-отвратителна от това“, допълва друг в Quora.
Явно доста хора извън Америка не намират нищо примамливо в идеята да ядат увита в панировка от царевично брашно наденица за хотдог, изпържена и поднесена на клечка. Снимка: iStock
Корндог

„Опитах една хапка и не можах повече. Никога няма да разбера защо хората смятат, че това е вкусно“, споделя потребител в Reddit. „Още търся има ли друга храна в която и да било друга кухня, която би била по-отвратителна от това“, допълва друг в Quora.

Явно доста хора извън Америка не намират нищо примамливо в идеята да ядат увита в панировка от царевично брашно наденица за хотдог, изпържена и поднесена на клечка.
Пиле с гофрети
Пържено пиле върху гофрета, полята с разтопено масло, плюс кленов сироп и малко лют сос…Нищо чудно, че чужденците просто не могат да разберат това ястие. Снимка: iStock
Пиле с гофрети

Пържено пиле върху гофрета, полята с разтопено масло, плюс кленов сироп и малко лют сос…Нищо чудно, че чужденците просто не могат да разберат това ястие.
Коренова бира
Това всъщност е безалкохолна напитка, ароматизирана с кора от лаврово дърво. За чужденците обаче вкусът е като лакриц или като сироп за кашлица. Причината е, че на места по света кората от лаврово дърво се използва именно като лекарство. Затова и днес в кореновата бира се добавя само аромат, но не и истинска кора. Снимка: iStock
Коренова бира

Това всъщност е безалкохолна напитка, ароматизирана с кора от лаврово дърво. За чужденците обаче вкусът е като лакриц или като сироп за кашлица. Причината е, че на места по света кората от лаврово дърво се използва именно като лекарство. Затова и днес в кореновата бира се добавя само аромат, но не и истинска кора.
Сандвичи с фъстъчено масло и желе
За едни комбинацията от двете е необичайна. За други проблемът е в самото фъстъчено масло, което е солено и сладко едновременно.Американците обаче го обожават и смятат, че всичко е по-вкусно с фъстъчено масло, включително и сандвичът с желе. Снимка: iStock
Сандвичи с фъстъчено масло и желе

За едни комбинацията от двете е необичайна. За други проблемът е в самото фъстъчено масло, което е солено и сладко едновременно.Американците обаче го обожават и смятат, че всичко е по-вкусно с фъстъчено масло, включително и сандвичът с желе.
Царевична каша
Това е типично ястие от американския Юг и е с по-грубо смляна царевица, отколкото полентата. За някои вкусът е като на тапет, а идеята да се яде тази каша е като да похапваш малки камъни. Видът също не е изобщо апетитен. Ако не се сготви правилно, едро смляната царевица действително може да не е изобщо приятна за небцето. Снимка: iStock
Царевична каша

Това е типично ястие от американския Юг и е с по-грубо смляна царевица, отколкото полентата. За някои вкусът е като на тапет, а идеята да се яде тази каша е като да похапваш малки камъни. Видът също не е изобщо апетитен. Ако не се сготви правилно, едро смляната царевица действително може да не е изобщо приятна за небцето.
Нарязан хляб
Тази концепция не се ограничава само в рамките на Америка, нарязан хляб има навсякъде и причината е очевидна. Проблемът за  чужденците в САЩ е прекомерната сладост на някои видове хляб в страната, включително и при питките за бургери и хотдог. Снимка: iStock
Нарязан хляб

Тази концепция не се ограничава само в рамките на Америка, нарязан хляб има навсякъде и причината е очевидна. Проблемът за чужденците в САЩ е прекомерната сладост на някои видове хляб в страната, включително и при питките за бургери и хотдог.
Преработено сирене
Чужденците, особено европейците, не могат да разберат страстта на американците към преработени сиреноподобни продукти като сирене в консерва, сирене-спрей или сиренен сос за мазане.„Има вкус на пластмаса и рак“, отбелязва потребител в Reddit преди години. „Това, което наричате сирене, е отвратително и обида към природата“, допълва друг. Снимка: iStock
Преработено сирене

Чужденците, особено европейците, не могат да разберат страстта на американците към преработени сиреноподобни продукти като сирене в консерва, сирене-спрей или сиренен сос за мазане.„Има вкус на пластмаса и рак“, отбелязва потребител в Reddit преди години. „Това, което наричате сирене, е отвратително и обида към природата“, допълва друг.

Съединените щати не се славят като място на добрата храна.

Америка е огромна и има първокласни ресторанти, които сервират великолепни ястия, но като цяло кулинарната репутация на страната е доста лоша.

От страстта към дълбоко пържени храни и фаст фууд през странните вкусове и всевъзможни утрапреработени храни - за доста чужденци трапезата на американците е доста шокираща и откровено неприятна.

Усещането за вкус е нещо строго индивидуално, а начинът на хранене варира сериозно в различните щати, затова обобщението кои са най-отвратителните, гадни и странни за чужденците в Америка храни не е лесно.

Reddit и Quora обаче дълго и обстойно са обсъждали въпроса. В галерията горе са 7 от предложенията от форумите, които се открояват, а и наистина си звучат гадно.

 

Най-четените