Здравейте,
Тази вкусна измишльотина я направихме за кратко време.
Идеална е, когато сте се прибрали гладни и искате да си сготвите нещо бързо.
Начин на приготвяне
Нарежете измитата тиквичка на едри кубчета без да я белите.
Чорисото нарежете на тънки колелца, лука на ситно, а чесъна на филийки.
Загрейте 3-4 с.л. зехтин и изпържете тиквичката до златисто.
Посолете и извадете в купичка.
Сложете малко масло в съда и запържете лука и чорисото за 5-6 минути.
Добавете чесъна и след около минута сложете доматите. Посолете и подправете с черен пипер.
Оставете на тих огън за 10 минути, като разбърквате от време на време.
Свалете сместа от котлона, добавете тиквичките и сметаната, разбъркайте и разпределете за индивидуални порции.
Внимателно счупете яйцата отгоре, като може предварително да направите дупки в сместа.
Посолете, подправете с черен пипер и покрийте с настърган кашкавал.
Печете в предварителнон загрята до 180 градуса фурна около 15 минути, колкото яйцата да се сготвят и кашкавала да се разтопи и запече.
Добър апетит.
Какво е това чорисо? Откъде мога да го купя?
@Tsvetan Minkov Чорисо или чоризо може да означава наденица на испански, но е доста специфична испанска наденица. Има различни разновидности, но чорисото обикновено се прави с едро мляно месо, повечко червен пипер, чесън и др. подправки. Има специфичен пикантен вкус. Има го по магазините, в кварталната месарница също съм го срещал.