Печени яйца с домати и чорисо

Здравейте,

Тази вкусна измишльотина я направихме за кратко време.

Идеална е, когато сте се прибрали гладни и искате да си сготвите нещо бързо.

Начин на приготвяне

Нарежете измитата тиквичка на едри кубчета без да я белите.

Чорисото нарежете на тънки колелца, лука на ситно, а чесъна на филийки.

Загрейте 3-4 с.л. зехтин и изпържете тиквичката до златисто.

Посолете и извадете в купичка.

Сложете малко масло в съда и запържете лука и чорисото за 5-6 минути.

Добавете чесъна и след около минута сложете доматите. Посолете и подправете с черен пипер.

Оставете на тих огън за 10 минути, като разбърквате от време на време.

Свалете сместа от котлона, добавете тиквичките и сметаната, разбъркайте и разпределете за индивидуални порции.

Внимателно счупете яйцата отгоре, като може предварително да направите дупки в сместа.

Посолете, подправете с черен пипер и покрийте с настърган кашкавал.

Печете в предварителнон загрята до 180 градуса фурна около 15 минути, колкото яйцата да се сготвят и кашкавала да се разтопи и запече.

Добър апетит.

#2 Borracho 04.02.2013 в 18:27:28

Stefana Staynova На края на статията пише, че се счупват отгоре и се запичат. Ама може и да са го поправили след твоята забележка, знам ли А иначе за рецептата, ще я пробвам. И аз си правя подобни миксове, когато имам останали такива неща в хладилника. Много обичам чоризо, ама гледам да се сдържам че е много мазно. Супер вкусно, ама се прави с много мас.

#3 Vankoff 06.02.2013 в 13:06:15

Какво е това чорисо? Откъде мога да го купя?

#5 vasendak 24.11.2013 в 12:28:41

@Tsvetan Minkov Чорисо или чоризо може да означава наденица на испански, но е доста специфична испанска наденица. Има различни разновидности, но чорисото обикновено се прави с едро мляно месо, повечко червен пипер, чесън и др. подправки. Има специфичен пикантен вкус. Има го по магазините, в кварталната месарница също съм го срещал.

Новините

Най-четените