Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Изяж ме!

Пълнени яйца с маскарпоне и каперси Снимка: 1001recepti.com
Пълнени яйца с маскарпоне и каперси
Пълнени яйца с авокадо Снимка: 1001recepti.com
Пълнени яйца с авокадо
Пълнени яйца с риба тон Снимка: 1001recepti.com
Пълнени яйца с риба тон

Скъпи приятели, това е най-новата рубрика на webсafe.bg - ИЗЯЖ МЕ!

В нея всеки петък ще ви давам интересни кулинарни идеи за това как да прекарате почивните дни по най-вкусния възможен начин.

Тъй като предстоят празници и знам, че вие вече сте подготвили празничното си меню, ще ви бъда полезна с идеи за това как да използвате онова, което ще ви остане в изобилие след Великден, а именно боядисаните яйца.

Спокойно! Тази година няма да ви се наложи да ядете варени яйца насила, само за да не се изхвърлят.

Предлагам ви 3 апетитни рецепти, с които не само ще оползотворите яйцата, но и ще изненадате гостите си, защото тези рецепти заслужават не само вас на масата, но и голяма компания от верни приятели!

Пълнени яйца с маскарпоне и каперси

Продукти:

6 яйца

4 с.л. маскарпоне

1 с.л. каперси

черен пипер

сол

стрък магданоз

Да го направим:

Твърдо сварените яйца (6 бр) се разполовяват по дължина и жълтъците им се отстраняват. Сиренето маскарпоне (4 с.л.), каперсите (1 с.л.) и жълтъците се пасират в блендер. Получената смес се посолява на вкус и с нея се пълнят яйцата. При пълненето може да се използва шприц. Яйцата се сервират, поръсени с черен пипер е стрък пресен магданоз.

Любопитно:

Тази рецепта е бърза и лесна, и съдържа продукти, които не сме свикнали да опитваме всеки ден. Каперсите и маскарпонето придават изисканост на предястието и гостите ви ще останат много доволни. Със своя кисел и леко стипчив вкус, каперсите правят плънката на белтъците ароматна и неповторима, а благодарение на маскарпонето всичко се топи в устата... В чаша бяло вино това предястие си е истинско гурме!

Пълнени яйца с авокадо

Продукти:

8 яйца

1 авокадо

1 ч.л. горчица

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. майонеза

черен пипер

сол

4 стръкчета копър

Да го направим:

Твърдо сварените яйца (8 бр) се разполовяват по дължина и жълтъците им се отстраняват. Мекото авокадо (1 бр) се обелва, костилката му се премахва и то се поставя в блендер. Пасира се заедно с жълтъците, майонезата (1 с.л.), горчицата (1 ч.л.), лимоновия сок (1 с.л.), копъра (4 стръкчета) и подправките. С получената смес се пълнят яйцата. Яйцата се поднасят, поръсени с черен пипер и украсени със свежи стръкчета копър.

Любопитно:

Тази рецепта е не само лесна и достъпна, но и много полезна, заради авокадото в нея. Този плод е изключително ценен за организма и ако се използва, когато е напълно омекнал, както е правилно да се консумира, е неповторим на вкус. Авокадото обикновено се продава твърдо и хрупкаво, но става вкусно едва след като омекне напълно - важно е обелката му да се отстранява без трудност. Ползите му за организма са свързани с качеството на авокадото да подобрява работата на сърдечно-съдовата система, заради съдържащата се в него фолиева киселина. Освен това то е истинска благодат за диабетиците, защото е хранително, но не високо калорично и е с много ниско съдържание на захар. А защо наричат този плод „тихия боец срещу рака" прочетете тук.

Пълнени яйца с риба тон

Продукти:

8 яйца

½ консерва риба тон

1 с.л. майонеза

1 ч.л. лимонов сок

магданоз

черен пипер

червен пипер

сол

Да го направим:

Яйцата (8 бр) се сваряват. Обелват се и се разрязват на две. Жълтъците им се изваждат и смачкват с вилица. Прибавят се към рибата (½ консерва) и сместа се овкусява с майонеза (1 с.л.), лимонов сок (1 ч.л.), черен пипер и сол. С нея се пълнят яйцата. Подреждат се в чиния и се декорират с листенца магданоз и се поръсват с червен пипер.

Любопитно:

Третото предложение за това как да поднесете великденските яйца по неповторим начин включва най-обикновена риба тон от консерва. Рецептата е повече от лесна и не изисква особени средства, за да я приготвите. Препоръчвам да използвате риба тон в растителна мазнина, вместо в собствен сос, тъй като по този начин вкусът на рецептата е много по-плътен. Не лишавайте предястието от продуктите за декорация - магданоз и червен пипер, защото храната е наслада както за вкусовите, така и за зрителните сетива!

 

Най-четените