Няма нищо по-добро от една обилна вечеря, приготвена у дома. Единственото по-хубаво е, ако остане от нея и за следващия ден.
Да, вероятно много хора само изтръпват при мисълта за претоплена манджа и няма как да повярват, че нещо престояло в хладилника би могло да притежава същите вкусови качества, както когато е излязло от фурната.
Само че има рецепти, които не само си остават вкусни, но дори стават по-добри на следващия ден.
Ето кои са и няколко от тях.
Пица

Пицата си е пица каквото и да я правиш. Дали ще я претоплиш или направо ще я подкараш направо от хладилника няма значение. Тя винаги ще си има страхотния първоначален вкус.
Защо се случва това? Причината е много проста. Когато всички съставки в пицата престоят една нощ - от соса до моцарелата и прошутото - имат повече време, за да се смесят и да попият в тестото, създавайки по-богат вкус.
Лазаня

Друго италианско ястие, което спокойно може да хапнете дори след 1-2 дни, без да се притеснявате. Всъщност то дори става по-добро, защото след охлаждане не се разпада толкова лесно.
Със сигурност феновете на брилянтната комбинация от кори за лазаня, сирене, месо и сос са забелязали колко нестабилно е ястието, докато е топло. Престои ли обаче една нощ в хладилника, на другия ден то е значително по-стабилно за рязане с нож, а вкусовете са попили в корите.
Чили

Боб, кайма и толкова лют сос, колкото можете да понесете. Страхотен микс, който изкарва по цяла седмица, че и повече в хладилника. Спокойно може да се претопли на котлон, в микровълнова фурна или направо да се консумира студен от хладилника. Винаги ще си има страхотния първоначален вкус.
Руло "Стефани"

Една купчина пюре с няколко парчета руло "Стефани" са абсолютна класика. Няма правилен или грешен начин за приготвянето на това любимо ястия. Стига да имате достатъчно хубава кайма, винаги можете да увиете в нея каквото намерите из хладилника.
А то само ще става по-вкусно с времето.
Ориз

Той е чудесен продукт, който винаги можете да подготвите предварително за използване през седмицата. Добавете малко прясно месо или зеленчуци, запържете го с яйце, добавете малко соев сос - възможностите са безкрайни.
Оризът се запазва добре и може да издържи в хладилника достатъчно дълго време, което ви дава възможност да го ползвате цяла седмица.
Салати с майонеза или кисело мляко

Снежанка, руска салата или всякакви други комбинации с картофи, яйца или риба тон, които не включват пресни зеленчуци, са идеални за консумация на следващия ден. Единственото условие е да се съхраняват на хладно в подходящи затворени съдове.
Оттам нататък можете може да се ползва като гарнитура към основно ястия, добавка към друга салата, с чипс или пък просто с филийка хляб.
Пай

Няма на света човек, който да не обича аромата и вкуса на един прясно изпечен пай, излязъл току-що от фурната. Само че дори когато изстине напълно до следващия ден, великолепният сладкиш може да стане още по-вкусен. Ако изобщо остане нещо от него до тогава.