Български прелести

Първото нещо, за което се сещам, когато чуя „гей парад", е ВМРО. Темите на съвременната Вътрешна македонска революционна организация са казармата, „Белене" и така наречените от тях „джендъри". Все важни за избирателите им неща.

По това време на годината цяла България се строява в редичка - гей, революционер, лесбийка, войвода, трансджендър, патриот, интерсекс, протестант.

Карлос Контрера запретва ръкави, излиза от анонимността на обикновен общински съветник и гордо присяда в някое телевизионно студио, до който се е съгласил да каже, че „всички трябва да имаме равни права, това не е парад на сексуалността, а на толерантността ". Все бла-бла-бла неща, които трябва да са ясни от ранна детска възраст на всеки, но не са.

Ергенът Ангел Джамбазки започва да пише страстно за свещения съюз между мъж и жена и пожелава бури, гръмотевици и локална градушка за прайда. Тежка метеорологична антипрайд клетва от истински евродепутат, еврошаман и евровойвода.

Организират се контрашествия като „Поход за семейството", които произлизат от липсата на похот в ложето, но тихо... това е тайна и никой не трябва да разбира.

Каквото се случва в семейството, остава в семейството, най-вече боят. Има и митинг за „възраждане на семейните ценности".

Винаги когато надъхани моралисти заговорят за здрави мъжко-женски семейства с две прекрасни деца, се сещам за филма „Американски прелести" - чудесна фамилна история за ценности, корави бащи и заметена под килима хомосексуалност.

На Фейсбук страницата на фондация „Глас" има клипче с хомосексуален активист на име Стойо, на когото в родното му място другите деца са викали „пе@ераст". Без той да е знаел защо. Нормално е, когато си на 10 да не разбираш защо ти казват така, само защото не играеш футбол с останалите, например.

И останалите не са знаели защо му викат така, просто на различните е хубаво да им се удари печат, за да е по-лесно на черно-белите мозъци с черно-белите мисли.

Същото момче е автор на исторически роман за Стефан Стамболов и го е написал едва на 14 години. Но в клипа не говори за това, говори за толерантност. Ако повече четяхме и по-малко обиждахме, нямаше да има прайдове и контрапоходи и нямаше писателят да е известен като пе@ераст.

#1 gothic 09.06.2018 в 14:57:51

Мартинова, чели сме /поне някои от нас/ предостатъчно. И продължаваме. Ще ми се обаче да разбера кое точно четиво съм пропуснал, та не мога да се съглася с Вас. Както и мой познат гей, който по никакъв начин не е дискриминиран и се надсмива също на подобни шествия. А?

#2 dedo adji 09.06.2018 в 16:04:52

Роман, написан от 14 годишно момче. На 4г Моцарт е написал концерт, но романът е нещо различно. Иска не само гений, да повярваме, че Стойчо е гениален, а и житейски опит и ерудиция.Както и да е, би ми било интересно да го прочета, но Ева не дава заглавието. Определено, обаче, не ми е интересно да чета публикации на пундации, ще прескоча и тая. Друго интересно е историята за дискриминация от 10 годишна възраст. Вярно, че перверзията е вродена, а не придобита, но 10 годишните момчета още не знаят за какво служат пишките. И как са усетили, та са набедили другарчето си не като "зубър" или "глезльо", или даже "женчо", а точно пеерас? Само, защото не играл футбол, а да кажем, свирил на пиано. Поредната скалъпена сълзлива история. И цялата, Боже, прости ме, статия е скалъпена по същия начин. С примери за домашно насилие и други зверства, които, впрочем, не са патент и монопол на нормалните. Сексуалната перверзия не е противоотрова на долните страни на човешката природа. Тях ги има и между обратните. Но те са дискриминирани и затова може да не им се забалязва. И главните злодеи са естествено Обединените Патриоти. Тях ги канят по медиите, за да могат след това да ги изправят на нещо, което полит коректните си мислят, че е позорен стълб. Не гледам медии, допускам, че се изявяват повече от другите. В края на краищата, те не са обвързани с полит коректност и не са отговорни пред европейски органи. Но никой от тях не пледира за дискриминация, нито се изказва против геевете, само против гей парадите. Които са паради не на толерантността, нея я проявяваме нормалните, а на суетата и самохвалството. Ако приемем 10% обратни, значи в София има над 100 000 такива. Колко от тях излизат на гей парад? Дали са повече от 1200-тата полицаи, които се говори, че ще ги охраняват? Ако не забравя, утре ще проверя колко са били.

#3 morski 09.06.2018 в 16:24:36

Защо се обръща такова внимание на педер@стията, а се пренебрегват другите психични разтройства като шизофренията например...

#4 ММ 09.06.2018 в 20:00:08

Дедо, романът се казва "Стамболов" , авторът е Стойо Тетевенски. Не съм го чел, но би ми боло интересно да го, ако се появи в Читанка. За купуване- кпувам само книги, които вече съм чел в Читанка, от торент или от блог. Но читателският ми опит сочи, че в България се издават не качествените автори, а тези, които имат пари/връзки. Вероятно Стойо произхожда от достатъчно добро семейство, че да има и двете. Както и да е- по въпроса за гейовете. Симпатизирам на идеята да имат правото да наследяват партньора си, да получават информация и достъп до болнично заведение, когато партньорът е в такова. За осиновяването съм пас- ситуацията в Бг е толкова нечиста, че... Но съм категорично против прайда, за който съм убеден, че носи единствно и само вреда за самите гейове и е една излишна, дразнеща показност, без дори минимална политическа или обществена полза. Относно националистите и тяхното шествие- писнало ми е да гледам озъбени, изкривени, грозни мутри да бъдат излагани на показ, като защитници на добродетели. Тези хора са за затвора. не за улицата, още по-малко за парламента. Не мисля, че някакви твари, защото скинхедите, агиткаджиите и кварталните пияници-побойници могат да бъдат наречени човешки същества, имат каквото и да е право да говорят за "морал", "ценности" и "семейства". 99.99% от тея типове нямат нито едно от трите изброени.

#5 TheRock 09.06.2018 в 21:55:02

А какви са тия? Карлос Контрера, Джамбазки, Каракачанов? Това българи ли са, та им позволяваме да ни дават акъл! Аре марш оттука! Пеераси долни!

#6 iwan_petrow7 10.06.2018 в 10:26:26

"Които са паради не на толерантността, нея я проявяваме нормалните, а на суетата и самохвалството." ===== Истинската заплаха (за жалост) не произтича от суетата и самохвалството, като аргумент и движеща сила зад подобни "събития", страшното е, че това е пар-екселанс пропаганда на поведенчески и ценностни модели, в рамките на провеждан (и от ново за жалост), успешно протичащ "социален инженеринг".

#7 Philip Apostolov 10.06.2018 в 15:09:18

Аз съм гей и ако имам удоволствието да се запозная с Джамбазки, догодина понтова време ще е сменил тотално парада.

#9 Loki 10.06.2018 в 22:32:29

Думата е педераст. Още не е обявена за обидна.

#10 sim4o 11.06.2018 в 08:17:30

Значи не знаете какво е ВМРО ,а сган антибългарска?

#11 V-1 12.06.2018 в 10:49:41

ПДРСТ-e искат да ги считаме за равностойни и пълноценни същества. Добре де, а защо тогава настояват да осиновяват децата на хетеросексуалните, нали са пълноценни - нека сами да си ги направят!

#12 dedo adji 12.06.2018 в 11:47:07

Пдрсте СА равностойни и пълноценни същества и никой нормален не им го отрича. Могат даже сами да си правят и раждат деца, само за целта трябва да излязат, за малко, от сексуалната си ориентация. Те, обаче смятат, че като имат една черта, която нормалните нямаме, това ги прави по-висши и заслужаващи специално отношение. И наричат дискриминация отказа на нормалните да си развалят рахатлъка за техен кеф.

#13 deowin 12.06.2018 в 18:12:02

>Думата е педераст. Още не е обявена за обидна. ... Затова ли е де факто обиднаТА дума в България? Не, хората не се обиждат на "педераст" защото не е вярно, че са с хомосексуални наклонности. Обиждат се, защото е обидна дума. Никой не използва "пианист" или "скиор" като обидна дума, защото никой не би се обидил от тези думи, дори да не свири на пиано и да не кара ски. Именно това е и причината да използвате думата, когато говорите за хора с хомосексуални наклонности, и да настоявате, че "не е обявена за обидна" - пределно ви е ясно, че това е една от най-обидните български думи, и искате да обидите неприятните вам хора. Това ви е целта. Нищо повече, нищо по-малко. Цялата реторика, че уж не било обидна дума, е просто смехотворно нелеп и нефелен опит да прикриеш истинската си и пределно ясна за всички активно враждебна хомофобия.

#14 dedo adji 14.06.2018 в 13:37:32

Съгласен, педераст е обидна дума. Дали е НАЙ-обидната, дали е по-обидна от хюмне, дупедавец, гьотверен, прасе, циганин, лайно, и т.н. ще оставя да решат sensitivity reader-ите. И да измислят други думички с които да се означават тия категории. Но педераст е обидно за НЕ педерастите. Защо се обиждат и педерастите? И заграбват старата дума gay, която преди 50г учих, че значи весел. Весело им е, значи. ОК, само че пропускат, че не думите а обектите, които те определят носят отрицателни или положителни характеристики. И много скоро характеристиките се прилепват и към новите думи. Екскрементът не мирише по-приятно от лайното, ромът не краде по-малко от циганина. Не съм чул някой хомофоб да е станал гейофил.

Новините

Най-четените