Бърза пица с рукола и прошуто

Здравейте,

Пицата се приготвя изключително лесно и бързо.

Подходяща е както за лека вечеря, така и за предястие, поднесена със свежо червено вино.

Начин на приготвяне

Почистете руколата, махнете дръжките, измийте я и подсушете в центрофуга за зеленчуци или с чиста кърпа.

Добре втасалото тесто извадете от купата или плика (в случай че ползвате купено от магазина) и разделете на две равни части.

В тавичка, покрита с хартия за печене или намаслена със зехтин разточете тестото на много тънко.

Настържете отгоре една скилидка чесън на много ситно, полейте с малко зехтин и с четка разнесете по цялата кора.

Настържете половината от моцарелата и покрийте тестото добре.

Печете 8 до 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато моцарелата придобие златиста коричка.

Извадете от тестото от фурната и веднага покрийте с половината рукола, поръсете с малко сол, черен пипер и зехтин.

Отгоре разпределете половината прошуто, като леко го нагънете.

Завършете пицата с нарязан на половинки чери домат.

Добър апетит.

#2 post deluvian 26.09.2012 в 08:45:58

съчетанието рукола-прошуто е класика, едно от любимите ми предястия е много тънко нарязано прошуто, в което увивам рукола смесена със сос от горчица, мед, балсамов оцет, зехтин, черен пипер, сол

Новините

Най-четените