Тортиля с пикантно пиле

Здравейте,

с тази рецепта приключваме испанската поредица.

Но пък само каква - ястието не само изглежда вкусно, но наистина е.

Начин на приготвяне

Нарежете месото и всички зеленчуци на едри ленти. Пригответе сос от меда, царевичното нишесте, доматения сок, балсамовия оцет и водата.

Разбъркайте добре, за да се разтвори нишестето и да получите хомогенна смес.

Смесете чилито, мащерката, кимиона и малко сол и покрийте с тях месото.

Загрейте зехтин в голям тиган или тенджера и запържете овкусеното месо за 10 -15 минути.

Добавете лука, запържете за 5 минути, сложете чушката, а след няколко минути и тиквичката и лютата чушка.

Зеленчуците трябва да омекнат, без да се запържват много, за да може вътрешността им да остане леко хрупкава.

В края на готвенето залейте всички зеленчуци с предварително приготвения сос, разбъркайте добре и оставете на котлона за минута-две, за да се сгъсти и полепне по месото и зеленчуците.

В тиган сгорещете мъничко парченце масло и затоплете всяка тортиля за по десетина секунди от всяка страна. Така питките ще станат по-вкусни и лесни за завиване.

Във всяка тортиля разпределете от сместа за пълнежа и загънете като палачинка.

Поднесете със свежа салата, която, освен за вкус, омекотява и пикантността на пълнежа.

Да ви е сладко.

Новините

Най-четените