Здравейте,
Комбинацията от картофи и ... (сладки) картофи може да ви се стори странна.
Е, ние я направихме и ви уверяваме, че е вкусна поради един сериозен факт - бонфилето и ароматите.
Начин на приготвяне
Срежете филето на две по дължина и овкусете със сол и черен пипер.
Обелете картофите, срежете на няколко парчета, така че да са почти еднакви по големина и варете 8 минути в подсолена вода.
Запържете месото от всички страни в загрят зехтин - заедно с 2 скилидки чесън и няколко клонки мащерка, до получаването на златиста коричка.
Налейте виното и оставете на котлона 3-4 минути.
Нарежете лук на дебели филии и го подредете на дъното на съда за печене.
Посолете, поръсете с черен пипер, сложете малко мащерка и отгоре сложете месото.
Излейте соса от пърженето и печете в предварително загрята фурна около 30 минути.
Отцедете добре сварените картофи и ги прехвърлете в съд за печене.
Поръсете с малко сол и черен пипер и налейте 4 с.л. зехтин.
Начупете картофите на едри парчета с вилица или друг прибор.
Сложете във фурната при месото.
В блендер смесете продуктите за соса.
Опитайте на вкус и ако има нужда, може да сложите 1 ч.л. захар.
Приберете в хладилника до поднасяне.
Добър апетит.