Здравейте,
Това е едно ястие, което вкъщи обичаме и често си приготвяме.
Изисква повече сръчност при приготвянето, но накрая сами ще се убедите, че си е заслужавало.
Начин на приготвяне
Нарежете спанака на едро, пресния лук на тънки колелца, а чесъна - на ситно.
В дълбок съд загрейте 2-3 с.л. зехтин и сложете чесъна за 20 секунди.
Добавете спанака, разбъркайте и сложете пресния лук.
Задушете за 3-4 минути, като бъркате често, посолете, подправете с черен пипер.
Прехвърлете сместа в купичка и охладете.
Нарежете моцарелата и сушените домати на ивички.
Почистете и измийте пилешките гърди и направете разрез от едната странба, така че да получите джоб. Посолете и подправте с черен пипер.
Във всяко джобче сложете по малко от спаначената смес, 2-3 ивички моцарела и 2-3 ивички сушен домат.
Покрийте с още малко от спанака, съберете страните на джоба една към друга и затворете с клечка за зъби.
В подходящ съд загрейте малко зехтин и маслото.
В чинии подредете галета подправена със сол и черен пипер, брашно и яйца.
Овалвайте всяко парче месо в брашно, яйца, галета и отново в яйца.
Ако предпочитате, може да оставите като последен слой галета.
Запържете месото за по 2-3 минути от всички страни и прехвърлете в покрит с хартия съд за печене.
Печете месото в предварително загрята до 190 градуса фурна около 10 минути.
Изключете фурната и оставете за още до 10 минути в топлата фурна.
Поднесете месото нарязано на филийки с прясна салата.
Добър апетит.