Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Винен кебап с бял ориз

Винен кебап с бял ориз Снимка: Стоян Георгиев
Винен кебап с бял ориз Снимка: Стоян Георгиев
Винен кебап с бял ориз Снимка: Стоян Георгиев
Винен кебап с бял ориз Снимка: Стоян Георгиев
Винен кебап с бял ориз Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Продължаваме серията от любими на няколко поколения българи ястия. Този път е виненият кебап, който ние приготвяме с праз и лук.

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото. Нарежете на хапки и овкусете със сол и черен пипер.

Oставете в хладилника, докато приготвите останалите продукти.

Нарежете лука на дребно, а праза - на тънки филийки.

В голяма теджера загрейте 4-5 с.л. зехтин. Сложете месото и пържете, докато остане на мазнина, като бъркате често.

Добавете двата вида лук и пържете, докато омекне добре и започне да се карамелизира. Идеята е после почти да се разтопи в соса.

Налейте виното и вода, колкото да покрие месото, сложете подправките и дафиновия лист и захлупете.

Варете на средно силен огън около 10 минути, като разбърквате периодично.

Сложете доматеното пюре и захарта, разбъркайте и сложете размитото в малко вода брашно.

Количеството на брашното зависи от гъстотата на соса, която желаете да постигнете.

Налейте още малко вода и варете още около 10 минути.

Поднесете ястието върху канапе от сварен бял ориз, овкусен само с малко сол и парче масло, и достатъчно от соса.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените