Дайте престъпниците на глутница кучета! Чиста работа

Едно време в редакцията на един вестник висеше следната мисъл: "Когато куче ухапе човек, това не е новина. Когато човек ухапе куче - това е новина".
Е, новина няма.

50-годишната учителка Елена Банкова, осъдена на една година затвор за това,че нейните кучета убиват малката Кристиана Маринова, бе комай напълно оневинена, след като българският съд, този орган, който е като апендисита - закърнял и ненужен, замени присъдата с условна.

А, да - и 30000 лева кръвнина. Колкото струва една нова кола от най-нисък клас .
Защо ли? Ами защото жената рекла - тия кучета не са мои, аз само ги хранех.

Къде са сега дружествата за защита на правата на кучетата. Тези организации, съставени от рускини и хора с леки ментални колебания. Да излязат и да говорят за жестокост. За кучето Мима. За това, че не трябвало да се колят прасета, защото децата го възприемали като насилие.

Те са си добре. Кротуват си, защото в момента всичко е наред. Не човек е ухапал куче...станало е обратното.

Знаете ли, скъпи читатели, колко е максималното наказание при казус като този с малката Кристиана...
3 години ефективно. Точка. Сещате ли се колко хубав ноу-хау могат да получат хората от организираната престъпност.

Взима се една глутница от квартал Модерно предградие. Пуска се да изяде някой, нарочен за убиване. И всички са спокойни - най-много 3 години зад решетките.

Като оня тип във филма "Гепи", дето хвърляше труповете на прасетата си. Чиста работа.

А ако кажеш пък, че не са твои и само си ги хранил - даже ще те приемат за почетен член на някоя от организациите за защита правата на кучетата.

Кое е гадното в тая история. Че едно детенце няма да има свое кученце. Никога.
А кое е тревожното - това, че следвайки някакъв модел на нещо като демокрация, отвързахме белезниците от ръцете си и завързахме на тяхно място 30-тонни топузи.

И скоро ще берем плодовете на тази подмяна на ценности и норми.
Няма да можем да уволним гей, защото ще излезе, че е сегрегация. А не защото просто е некадърен и не си върши работата.

Няма да можем да се усмихнем на колежката си, защото ще се окаже, че е сексуален тормоз.
Няма да можем да се защитим от бездомните кучета, защото организациите, които защитават техните права, са повече от организациите, които бранят нашите такива.

И тогава някой от нас ще побеснее и ще започне да хапе кучетата.
И да създава новини.

Сега ви питам: какво мислите вие?
Как бихте процедирали, ако на вас, не дай, боже, се случи нещо такова.

За себе си имам отговор.
И той не е смирен и изпълнен с толерантност.
Но няма да ви занимавам с това.Вече няма смисъл.

Отивам да се обаждам по фондациите, да съберат 30 бона за жертвата на любовта към кучета Елена не знам си коя. Все пак тя е жертвата, нали така?

#1 SILANCE 19.08.2010 в 11:18:23

Питате кой какво мисли?Никой /включително и аз/ не мисли нищо.Първо оцелява нето,нали така?

#3 vanko1 19.08.2010 в 11:45:34

Браво, пич! Стига с тия умиления, ахкания и милозления - пълната лицемерщина в тая държава. Тая убийца трябва да си понесе наказанието - и да спрем да се лигавим за помиярите, дето населяват улиците на тая страна. Аз предлагам тези, дето ще гледат животни, да се подложат на тест по хуманност - могат или не могат да възпитават животинчетата...Впрочем, и за родители да се направи - особено в бГ!!!!

#4 Ulia_Bul 19.08.2010 в 12:43:15

Целият Студентски град е пълен с кучета - десетки, стотици. Те лаят по цяла нощ и човек не може да спи спокойно. Сутрин отивам със страх на работа, а вечер не смея да се прибера по-късно за да не се окажа обградена от глутница кучета. Не остана човек от блока, ненахапан от куче. Приятели и познати звънят да бъдат посрещани. Докога??? Докога разни псевдозащиници ще разхождат кучетата си без нашийници и намордници? Докога от апартаменти ще се чува вой на кучета и ще прескачаме техните екскременти в блока, улиците, градинките! Докога бездоните кучета ще бъдат хранени със сурово месо (виждала съм това). Докога разни откачалници ще се радват на малки кученца, а после ще ги изхвърлят на улицата или на Витоша. За тях затвор няма ли? Докога разни екоорганизации ще получават държавни пари без да вършат нищо! Какво кастриране - улиците са пълни с малки кученца, какво обезпаразитяване - кучетата нямат нашийници! Какво става с нормалните хора, които си плащаме всички данъци и работим за тази държава и искаме да ходим по улиците без страх и да спим спокойно. Как са защитени нашите ЧОВЕШКИ права. Питала съм как е в чужбина - такова нещо като бездомно куче или куче без нашийник няма. Много опасни породи са забранени. Докога ще бъдем тероризирани от шепа страхливци, решили да излеят омразата си към хората чрез кучетата???

#20 neznae6t 23.08.2010 в 20:32:38

Чичо Венци, що така с лошо към "рускините"? Това, че разни предавания прокламират идиотизъм, наричайки себе си "реалити шоа", не означава, че наистина са олицетворение на дейтвителността. Не че нещо, но наистина малко повърхностно си го наплякал това си писание, макар с голяма част от него да съм съгласен.

#21 collapse 25.08.2010 в 02:34:38

Ами аз съм съгласен с повечето от написаното, но както каза една дама по-надолу в коментарите - животните изобщо не трябваше да са на улицата, а в специални приюти. Такива обаче липсват в България или са твърде малко. Но за нея искам да кажа още нещо - животното си остава животно, дори и да го обличаш и да се държиш с него като човек и винаги не знаеш какво можеш да очакваш дори и от най-доброто куче... Не че не е същото и за хората, но все пак. Според мен мисълта на автора беше следната: За кучето МИМА или МИМИ или там както се казваше се орева целият ефир и статии и сайтове и всички, докато това, че едно дете почина от охапване от куче мина някак си незабелязано из тв и нет ефира и все едно , че нищо не се е случило. Това ли е правилният начин питам тебе и всички останали? Трябва да има мерки и за двете неща...

#22 Данъкоплатец 29.08.2010 в 23:49:25

Това за рускините хранещи бездомните кучета е вярно - виждал съм го многократно и продължавам да го виждамМоже би си ги хранят щото не хранят и гледат собственните си мъже и семейства.Явно е някакъв комплекс с който не могат да се справят. Решението на проблема с бездомните кучета е прост - зверски глоби за този който гледа кучета и не ги регистрира,още по зверски за този който пък си изгони кучето на улицата.Повсеместна кастрация на кучетата , и без друго ветеринарите нямат вече кого да лекуват.Отстрелване на всички бездомни кучета които показват признаци на агресия.Собственниците на приюти за бездомни животни да ги стегнат да извършват всичко което сега отчитат за извършено ,но само по документи. Намаляване на рускините живеещи в България.

#24 El 22.09.2010 в 20:33:06

Какви ти приюти, какви ти кастрации за ограничаване на популацията, докато всички помияри остареят и умрат. Това не помага нито на наплашените вече деца и възрастни, нито на родителите, загубили рожбата си, нито пък би възкресило жертвите. Какво пищите вие, пишман-родители, гледали приемно дете. Че какво са две години....Истинският родител гледа децата си много по-дълго време. Някои родители обаче няма да имат щастието да гледат децата си. Заради мили, но леко кръвожадни животинки. А ако загубиш котката си, вероятно няма да е трудно да разлепиш обяви за изчезнало животно. Хората са любопитни, биха се спрели да прочетат какво е написано. Категорично поддържам мнението на автора му. И гнева му - също, съвсем оправдан е.

Новините

Най-четените