Тим Кук от Apple призна, че е гей

В текст, публикуван днес в Bloomberg Businessweek изпълнителният директо на Apple Тим Кук признава, че е с хомосексуална ориентиция. Той споделя, че предпочита да не прави личния си живот публично достояние и въпреки че никога не е криел ориентацията си, решава да я оповести публично.

"Нека бъда ясен: Горд съм, че съм гей, и смятам това, че съм гей, за един от най-големите подаръци от Бог", казва Кук в статията.

Той споделя, че от години е открит пред познатите си и много от колегите му са наясно с предпочитанията му, както и че това никога не е било проблем за него. Като причината да излезе и публично да разкрие ориентацията си Кук посочва, че не всички хомосексуални имат възможността да живеят без проблем с избора си, но ако това, че CEO-то на Apple е гей накара някой да се чувства по-добре, той предпочита да го разкрие публично.

"Не се смятам за активист, но осъзнавам колко много съм спечелил от жертвите на другите"

В текста си Кук споменава още, че компанията, на която е начело, се бори за равенство от години. Той посочва, че са подкрепили закона за равноправие на работното място, както и разрешаването на гей браковете в щата Калифорния, където е централата на Apple. По-рано тази година Тим Кук и служители на софтуерния гигант участваха в гей парада в Сан Франциско.

 

#1 Borracho 30.10.2014 в 19:30:20

Това обяснява в голяма степен западащото качество на продуктите им, и липсата на каквито и да е иновации. Също и самоогъващия се нов айфон 6 плюс. Гейска му работа.

#2 янаки 31.10.2014 в 10:59:50

Има късмет този приятел, че не живееше по времето на бащите, основатели на американската нация. За такова богохулство, че педерастията е дар от Бога, по тогавашната „мода” щяха да го намажат обилно с катран, хубаво да го овалят в кокоши пера , щяха да го разнасят насам-натам, за да му се порадват всички и на края щяха да го обесят с краката нагоре на някое дърво.

#3 Survacharya 31.10.2014 в 15:38:00

Наистина, по-гейско от това да си горд че си гей няма. Абе бъди си гей или къвто искаш там, ма не ми го завирай в лицето ве. Кво ми парадираш? Хората не обичат да им се натрапва нещо особено ако е някаква девиация от общоприетото. Ей зарад тия тъпи гейове (ще) си патят и готините. Щото като замирише никой няма да ги пита "ти от готините гейове ли си?" Няма по-дебилно от това да си горд от сексуалната си ориентация. Все едно да съм горд от това че пия вода. Дискриминирани били... Пълно с гейове по медиите и къде ли не и изобщо кой ги дискриминира? Дори напротив, сега е по-вероятно да вземат гей за водещ или подобно отколкото хетеросексуален. Обърнаха се нещата ей... Криворазбрана свобода. Казаха им бъдете свободни да бъдете каквито искате, те се осраха тотално набивайки се в очите на хората с техните паради под надслов "горд да бъда гей". Принципно човек не е расист, хомофоб ил пък ксенофоб, но е твърде вероятно да се превърне в такъв или поне да залитне натам доколкото нещо непривично му се натрапва, влиза му в къщата и се държи все едно е домакин. Нещата си имат граници включително и свободата. Бъди свободен но не си ври гагата там където не е нужно защото ще си изпатиш. Плюс това дръж се възпитано, не бъди нагъл и уважавай домакина в чийто дом си гост. Така ще си спечелиш гостоприемство навсякъде независимо от какъв етнос си, каква религия изповядваш, каква професия имаш и с каква сексуална ориентация си. Ей не разбраха тази проста истина тия малцинства, от политиците през педерасите та до мангалите.

#5 HiFresh 07.11.2014 в 17:50:28

А аз не съм Гей или Педал на български и се гордея с това!

Новините

Най-четените