Седмото издание на Фестивала на ресторантите се завръща с ново есенно издание и с вече традиционната си амбиция да докаже майсторството и уменията на българските шеф-готвачи.
Тази година за първи път Sofia Restaurant Week напуска пределите на столицата и превзема други две столици.
Фестивалът ще се проведе паралелно и в Европейската столица на културата - Пловдив, и в морската ни столица - Варна.
Така любителите на качествената кухня ще получат незабравими кулинарни преживявания в общо 52 ресторанта в трите града. Там водещите шеф-готвачи са подготвили авторски менюта с ястия, които ще могат да опитат единствено в рамките на фестивала.
А какво е хубавата храна без качествено вино? Менютата ще бъдат придружени от специална винена селекция на Bibendum, която по време на Restaurant Week ще е на преференциални цени. Ресторантите сами ще подберат вината, които най-добре ще подхождат на предлаганите от тях ястия.
Всичко това е в името на общата цел на Фестивала на ресторантите, а именно да предложи на любителите на качествената и вкусна храна в рамките на двете дни да опитат разнообразни ястия в някои от любимите български ресторанти. Те също така ще могат да оставят своите мнения и препоръки, както и да участват в избора на най-добрите ресторанти на Restaurant Week.
Организаторите също така се стремят да изградят и възпитат добрия гурме вкус, който далеч не е толкова труден за усвояване.
Затова по време на Restaurant Week за фиксираната цена от 30 лева за куверт получавате възможност да изберете от две тристепенни менюта, които шеф-готвачите са подготвили единствено и само за фестивала. Резервациите могат да бъдат направени след 11 септември на сайта www.restaurantweek.bg
Феновете на качествената кулинария, които са взели участие в предишните издания, ще могат да направят своите резервации още след 9 септември.
От Mastercard ви дават и възможност предварително да заплатите резервацията си с банкова карта, като това ви предоставя и шанс да спечелите награди и комплименти по време на фестивала.
От Restaurant Week гарантират, че и този път ще се включат най-интересните, модерни и утвърдени български ресторанти.
26 от тях са в София, 11 - в Пловдив и 15 - във Варна. Имената на ресторантите, както и техните специални менюта можете да следите на сайта на Фестивала на ресторантите.
Restaurant Week в София, Пловдив и Варна се организира от Ресторант Уийк и Zavedenia.bg с подкрепата на Mastercard и Bibendum.