Пълнени картофи с телешко и зеленчуци

Здравейте,

Това е една добро ястие, което при нужда може да се полее с бира или вино.

Начин на приготвяне

Подберете еднакви по големина картофи, измийте ги добре и ги сварете за около 15 минути в подсолена вода. Не трябва да се сваряват напълно, за да не се натрошат при издълбаването.

Обелете картофите, разрежете на две по дължина и издълбайте с лъжичка, като внимавате да не се счупят. Ако има по-дребни картофи, отрежете капаче и издълбайте.

В блендер наситнете месото, като е добре да има по-едри парченца, а не да стане на кайма.

Загрейте 3-4 супени лъжици зехтин и запържете месото за около 8-10 минути, като бъркате често.

Добавете ситно нарязаните праз и морков и пържете още 6-7 минути.

Сложете маслото, разбъркайте и гответе под капак 7-8 минути.

Добавете ситно нарязаната чушка, посолете и подправете с черен пипер.

Накрая добавете топеното сирене и оставете да омекне и да се смеси с останалите продукти.

Подредете картофените половинки в тава, покрита с хартия за печене.

Напълнете ги със сместа и печете 15-20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Картофите трябва да станат златисти.

Покрийте с настъргания кашкавал и върнете картофите във фурната за 5-6 минути, като печете само на горен реотан.

Поднесете картофите със зелена салата, овкусена с мляко, чесън, зехтин и сол.

Добър апетит.

#1 post deluvian 06.10.2012 в 13:35:35

Кафето, що не вземете да отворите един ресторант, и да предлагате всичките тия кулинарни шедьоври, с които ни дразните тука.

#2 Кака Мара 06.10.2012 в 20:12:38

Звучи прекрасно, но да попитам:ако чушката е сурова, няма ли после да има много люспи Не е ли по-добре да е печена и белена чушчица?

Новините

Най-четените