Здравейте,
Това е една добро ястие, което при нужда може да се полее с бира или вино.
Начин на приготвяне
Подберете еднакви по големина картофи, измийте ги добре и ги сварете за около 15 минути в подсолена вода. Не трябва да се сваряват напълно, за да не се натрошат при издълбаването.
Обелете картофите, разрежете на две по дължина и издълбайте с лъжичка, като внимавате да не се счупят. Ако има по-дребни картофи, отрежете капаче и издълбайте.
В блендер наситнете месото, като е добре да има по-едри парченца, а не да стане на кайма.
Загрейте 3-4 супени лъжици зехтин и запържете месото за около 8-10 минути, като бъркате често.
Добавете ситно нарязаните праз и морков и пържете още 6-7 минути.
Сложете маслото, разбъркайте и гответе под капак 7-8 минути.
Добавете ситно нарязаната чушка, посолете и подправете с черен пипер.
Накрая добавете топеното сирене и оставете да омекне и да се смеси с останалите продукти.
Подредете картофените половинки в тава, покрита с хартия за печене.
Напълнете ги със сместа и печете 15-20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Картофите трябва да станат златисти.
Покрийте с настъргания кашкавал и върнете картофите във фурната за 5-6 минути, като печете само на горен реотан.
Поднесете картофите със зелена салата, овкусена с мляко, чесън, зехтин и сол.
Добър апетит.
Звучи прекрасно, но да попитам:ако чушката е сурова, няма ли после да има много люспи Не е ли по-добре да е печена и белена чушчица?