Жизел много внимава с режима си, но обожава този бананов пай. За основата му се смила чаша ядки – бадеми, орехи, бразилски орех, лешници – с половин чаша фурми и няколко лъжици кокосово масло. Разстила се в кръгла форма. Пълнежът е от 3 презрели банана с кленов сироп и чаша веган заквасена сметана или веган кисело мляко.
Снимка: iStock
Бадемовите пралини на моделите
Шеф Анабел Лангбейн казва, че е приготвяла тези пралини за редица супермодели, дори и за закуска. Пълнежът се приготвя от чаша смлени бадеми, 2-3 супени лъжици кокосово масло и 1-2 лъжици мед или подсладител. Прави се плътна паста, която се потапя в разтопен черен шоколад. Може да се поръси с кокосови стърготини или филирани бадеми.
Снимка: iStock
Ябълковият крисп на Карли Клос
Клос не се лишава от десерти, особено ако са като този. 3-4 сладки ябълки се режат на груби парчета и се разбъркват със супена лъжица мед или кленов сироп и 1-2 супени лъжици канела. Разстилат се в тава и се покриват със смес от чаша овесени ядки, малко кокосово масло, мед и канела. Запича се за 15-20 минути на 160 градуса, оставя се да изстине и се сервира.
Снимка: iStock
Кейкът с кафе на Тайра Банкс
Това е старомоден и нездравословен кейк, но Тайра го обожава. Прави се от 4 чаши брашно, 2 чаши кафява захар, чаша олио, три яйца и чаша прясно мляко. Добавят се и щипка сол, пакетче бакпулвер и щедра доза смляно качествено кафе. Пече се на 170 градуса до загар.
Снимка: iStock
Плодовият сладолед на Алесандра Амброзио
Само в две съставки – кокосова вода, която вече има и в големите хипермаркети в България, и плодове по избор. Комбинират се и се замразяват във формички на клечка. Понякога Амброзио добавя и сироп от агаве, мед или малко шоколадов чипс за разкош.
Снимка: iStock
Браунитата на Брит Марън
Сладката Брит знае как се приготвят браунита без брашно и без угризения. За тях тя смила 2 консерви червен или черен боб с кокосово масло, мед или стевия, 4-5 супени лъжици качествено какао, ванилов екстракт и щипка сол. Разстила във форма и пече за 45 минути до покафеняване и лека коричка. Сервира, поръсени с какао или кокосова захар.
Снимка: iStock
Оризовият пудинг на Падма Лакшми
Лакшми е бивш модел и вече има цял блог за кулинария, но за специални хора приготвя този пудинг. Оризът се вари според указанията на опаковката, като вместо вода се използва пълномаслено мляко. След като оризът поеме млякото, към него се прибавят стафиди, ядки, кардамон и канела. Сервира се охладено.
Ядат ли тези елегантни създания - моделите - десерти? Всъщност да. И то не задължително съвсем здравословни.
Да, повечето супермодели наблягат на сладкиши с кокосово масло, ядки, мед и подсладители, вместо върху бялата захар, брашното и изобилието от млечен шоколад.
Други си позволяват и забежки с много шоколадови и много калорични изкушения
7 от супердесертите на супермоделите можете да видите горе в галерията.
Мануела е отговорен редактор "Лайфстайл". Филолог по образование, "граматически нацист" по призвание и бивш мениджър по онлайн продажби по незнайни дори и от нея причини. Пише за нови технологии, джаджи, автомобили, ретро превозни средства, звезди, любимата ѝ родна Стара Загора и каквото друго ѝ грабне погледа. В свободното си време се интересува от хубаво (по възможност добре охладено) вино, интересни книги, настолни игри.
Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.