Европейките лъжат повече от американките

Всички изричаме незначителни, "добронамерени" лъжи, поне от време на време. От обичайното "подмладяване" с няколко години до внезапния бронзов (неестествен) тен, светът на красотата е минно поле от дребни послъгвания. Според ново проучване обаче не всички са еднакво предразположени към изкривяването на истината. То доказва, че американките са много по-честни по отношение на красотата, сексуалния си живот и възрастта си в сравнение с европейските.

Изследването е направено от козметичната марка Benefit като част от рекламна кампания за нова спирала за удължаване на миглите под надслов "Истински са!". То сравнява честотата на лъжите при американските и европейските жени (представени французойките, известни със своя елегантен външен вид).

Лъже се за всичко

Има някои прилики между дамите и от двете страни на океана: 60 на сто от изследваните жени признават, че лъжат за дреболии поне веднъж седмично. По-младите лъжат дори повече - 70 на сто момичетата на възраст между 18 и 24 години изричат лъжи минимум веднъж всяка седмица.

Но европейките се отклоняват от истината с много по-голяма лекота. Освен това те лъжат по-често и за броя на сексуалните си партньори до момента, макар че не е известно дали увеличават или намаляват това число. Момичетата от Стария континент не се свенят да мамят и за теглото си, както и за сумите, които харчат за козметични процедури и продукти.

Различен подход към "разкрасяването"

Макар че американките и европейките изричат еднакви по мащаб лъжи за количествата грим, които употребяват, вторите имат навика да крият и колко точно пари изразходват за поддържането на външния си вид.

Мнозинството от участничките в проучването споделят, че имат повече от две спирали за очи, но изследваните групи се различават по отношение на предпочитаните козметични продукти. Европейките предпочитат на първо място спирала, следвана от червило и коректор, докато фаворитът на американските жени е коректорът, следван от червило и гланц за устни.

За щастие всички те са честни поне за хигиената. Проучването не задълбава в притеснителни детайли, но нито европейките, нито американките бягат от истината по въпроса колко често мият косата си и дали свалят грима си преди лягане.

Благородни мотиви

По-младите жени имат по-малко самочувствие за външния си вид. Те лъжат по-често за количеството грим, което използват, отделените за него пари и времето, което им е необходимо да постигнат желания ефект с козметични препарати.

Мотивациите за тези малки лъжи се различават изненадващо много. Докато 57 на сто от европейките лъжат, за да избегнат проблем, при американските дами този процент е само 17 на сто; 27% от европейските жени пък лъжат, за да "получат това, което искат", но изглежда че американките нямат нужда от това, тъй като само 11% от тях го правят поради подобна меркантилна причина. Вместо това момичетата от САЩ твърдят, че лъжат поради далеч по-достойни причини - най-често "за да предпазят нечии чувства".

И все пак колкото и големи лъжкини да са европейките, може ли някой да отрече, че те винаги изглеждат зашеметяващо добре?

#1 lele male 11.08.2011 в 13:53:30

мдаааа... а казват, че жените не можели да пазят тайни... я ги питай на колко години са.. прочетох статията мноооого повърхностно...ако се зароди "спор" - ще си я дочета

#2 Оня Дето Го Трият 11.08.2011 в 15:09:21

Ми викни г-н Никой и си чатете под тая тема на спокойствие....тук никой няма да ви пречи Тамън и той ше е доволен, че някой му обръща внимание...

#3 Melany 11.08.2011 в 15:23:59

За жените нямам идея, но източноевропейците не ги хваща полиграфа...

#4 Мишуга 11.08.2011 в 23:47:09

Да де, ама европейките се пердашат от 15 годишни, а американките - след пром-а, т.е. на 18.

#5 Bobby_gBG 12.08.2011 в 00:21:25

Мишуга | 11.08.2011 23:47 Да де, ама европейките се пердашат от 15 годишни, а американките - след пром-а, т.е. на 18. --------------------- Какво имаш предвид под пердашат? Ако имаш предвид секс - в САЩ още от 12 почват да се плющят... Което е доста под стандартните 15 за Европа...

Новините

Най-четените