Немската кухня е позната с това, че съдържа много месо, прилично количество кисело зеле, доста масло и немалко сирене.
Тази привидна простота кара мнозина да подценяват германските ястия и да смятат, че те се ограничават до цвърчащи вурстове, картофена салата и гарнитури от кисело зеле и някой и друг стек или шницел за разнообразие.
Всъщност немската кухня е много повече от това.
Тя е сочно панирано месо, поднесено с богат гъбен сос, уханни тестени сладки и солени пайове, гъсти супи с простички съставки, шпецле, щолени и какво ли още не. Още по-хубавото е, че германските рецепти обикновено съдържат леснодостъпни продукти, които дори и ние можем да намерим в родните супермаркети.
Няма нужда да обикаляме с часове наред, за да си набавим изтънчени и слабо познати неща, които са и скъпи освен всичко друго.
А след като си набавим всичко необходимо, нещата се случват съвсем леко и безпроблемно около печката или в някой дълбок тиган и не след дълго имаме нещо питателно, засищащо и много, много вкусно, от което възкликваме "Wunderbar!".
Затова в галерията ще видите девет апетитни немски рецепти.