Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Замразен шоколадов фъдж с малко калории и много протеин

Кой е казал, че при трениране или стриктен режим трябва да се лишаваме от десерт? Снимка: iStock
Кой е казал, че при трениране или стриктен режим трябва да се лишаваме от десерт?

Кой е казал, че щом тренираме и водим стриктен хранителен режим, трябва задължително да се лишаваме от десерт? Или че храната ни трябва да бъде безвкусна, за да е здравословна?

Нищо подобно. Има наистина много варианти за изключително вкусни десерти, които едновременно с това са здравословни и могат да допълнят идеално хранителния ни режим, без значение дали искаме да качим малко мускулна маса или пък да свалим някой и друг килограм.

Един чудесен пример е замразеният шоколадов фъдж с котидж сирене.

Котиджът е задължителна част от менюто на хората, които спазват здравословен начин на живот. Високото му протеиново съдържание ще ви държи сити за дълго, като в същото време ще сте приели малко количество калории.

На 100 грама се падат около 80 калории и поне 12-13% протеин. В същото време съдържа под 5 грама мазнини. Наистина е страхотен вариант за здравословно хранене.

Снимка: iStock

Само че почти всички рецепти, които съдържат в себе си котидж, са солени. Ето нещо малко по-различно:

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. шоколадов протеин (около три мерителни лъжици);
  • 2 ч.ч. нискомаслено сирене котидж;
  • 90 грама неподсладен шоколадов кувертюр (ако не можете да намерите 100% шоколад, заместете с 3 с.л. сурово какао на прах);
  • 1 с.л. кокосово масло;
  • 1/4 ч.ч. нискокалоричен подсладител еритритол или спленда.

Начин на приготвяне:

Първото нещо, което трябва да направите, е да разбиете сиренето в блендер. Трябва да стане идеално гладко, така че да се премахнат зърната и да стане със структурата на крема сирене.

Добавете протеина и подсладителя, след което разбийте отново.

Идва ред на шоколада. Натрошете го на дребни парчета и го разтопете в микровълнова фурна заедно с добавеното към него масло за около 30 секунди. Идеята е шоколадът да се разтопи, така че да може да се добави спокойно към сиренето и цялата смес да се разбие с блендера отново.

Ще ви е необходим подходящ съд, в който да подложите хартия за печене. Фурна обаче няма да ви е нужна. Излейте сместа в съда, загладете хубаво и я поставете във фризер за няколко часа.

Тя със сигурност ще се втвърди доста, така че след това ще е нужно да остане малко в хладилник, за да може да поомекне и да стане в консистенция като за истински фъдж,

Оттам нататък имате една страхотна закуска между храненията или пък награда след здрава тренировка.





 

Най-четените